Grillitud steik karamelliseeritud kollase peediga

Ideaalne nädalavahetuse pidulikumaks õhtusöögiks!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g väiksemaid kollast peeti

1 suurem punane sibul

40 g võid

1 sl pruuni suhkrut

100 g kuuma vett või köögiviljapuljongit

1 sl värsket tüümiani

soola ja musta pipart

Steigid:

4 kvalitseetset veiselihalõiku

veidi oliiviõli

soola ja musta pipart

Soovi korral:

veidi palsamiäädikakreemi

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C.

Pese ja koori peedid, lõika sektoriteks ning pane ahjupannile. Koori punane sibul, lõika samuti sektoriteks ja pane pannile. Poeta peale võitükikesed, maitsesta soola-pipra, tüümiani ja pruuni suhkruga. Sega kõik läbi, kalla pannile puljong või vesi ning pane kuuma ahju. Küpseta umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on küpsed. Sega küpsetamise ajal 1-2 korda.

Umbes veerand tundi enne köögiviljade valmimist kuumuta suur prae- või grillpann tuliseks.

Pintselda lihalõigud oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Pane kuumale pannile ning prae 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni soovitud küpsusastmeni. Tõsta kõrvale ja lase u 5 minutit puhata.

Serveerimiseks tõsta steigid taldrikule, lisa röstitud ja kergelt karamelliseerunud köögiviljad. Soovi korral nirista peale veidi palsamiäädikakastet.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR