600 g väiksemaid kollast peeti
1 suurem punane sibul
40 g võid
1 sl pruuni suhkrut
100 g kuuma vett või köögiviljapuljongit
1 sl värsket tüümiani
soola ja musta pipart
Steigid:4 kvalitseetset veiselihalõiku
veidi oliiviõli
soola ja musta pipart
Soovi korral:veidi palsamiäädikakreemi
Kuumuta ahi 220 C.
Pese ja koori peedid, lõika sektoriteks ning pane ahjupannile. Koori punane sibul, lõika samuti sektoriteks ja pane pannile. Poeta peale võitükikesed, maitsesta soola-pipra, tüümiani ja pruuni suhkruga. Sega kõik läbi, kalla pannile puljong või vesi ning pane kuuma ahju. Küpseta umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on küpsed. Sega küpsetamise ajal 1-2 korda.
Umbes veerand tundi enne köögiviljade valmimist kuumuta suur prae- või grillpann tuliseks.
Pintselda lihalõigud oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Pane kuumale pannile ning prae 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni soovitud küpsusastmeni. Tõsta kõrvale ja lase u 5 minutit puhata.
Serveerimiseks tõsta steigid taldrikule, lisa röstitud ja kergelt karamelliseerunud köögiviljad. Soovi korral nirista peale veidi palsamiäädikakastet.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Grillitud steik karamelliseeritud kollase peediga
Ideaalne nädalavahetuse pidulikumaks õhtusöögiks!