360 g ehk 2 pakki Selga klassikalisi küpsiseid
180 g Selga šokolaadimaitselisi küpsiseid
4 sl mustasõstrakeedist
200 g maitsestamata kohupiimakreemi
4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
150 g martsipanimassi
1 sl suhkrut
1 tass piima või kohvi immutamiseks
400 g marju - nt
maasikaid või vaarikaid või mustikaid
röstitud mandlilaaste
Haki martsipanimass ja kuumuta väiksemas potis koos 4 sl veega hoolega segades, kuni saad vedela ühtlase massi. Hoia kuumus pigem madal, et martsipan kõrbema ei kipuks, ja vajadusel lisa veel veidi vett. Sega martsipanimass vähehaaval kohupiima hulka. Mikserit kasutades saad ühtlasema segu.
Vahusta 2 dl vahukoort ja sega samuti kohupiima hulka.
Suska üheksa küpsist ükshaaval kohvist või piimast läbi ja lao ruudukujuliselt alusele. Jaga kohupiimasegu silma järgi kuueks. Lao viis kihti küpsiseid vaheldumisi kohupiimaseguga üksteise peale. Ühe kihi vahele määri laiali ka mustsõstramoos. Lase koogil külmikus vähemalt neli tundi, aga veel parem üle öö taheneda.
Enne serveerimist vahusta järele jäänud 2 dl vahukoort suhkruga ning tõsta koogile ja selle külgedele. Kaunista marjadega. Soovi korral lisa mandlilaaste ja puista peale tuhksuhkrut.
Britt Paju retsept ja foto.
Küpsisetort kohupiima ja martsipaniga