Küpsisetort kohupiima ja martsipaniga

Kogus
üheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

360 g ehk 2 pakki Selga klassikalisi küpsiseid

180 g Selga šokolaadimaitselisi küpsiseid

4 sl mustasõstrakeedist

200 g maitsestamata kohupiimakreemi

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

150 g martsipanimassi

1 sl suhkrut

1 tass piima või kohvi immutamiseks

400 g marju - nt

maasikaid või vaarikaid või mustikaid

röstitud mandlilaaste

tuhksuhkrut

Valmistamine

Haki martsipanimass ja kuumuta väiksemas potis koos 4 sl veega hoolega segades, kuni saad vedela ühtlase massi. Hoia kuumus pigem madal, et martsipan kõrbema ei kipuks, ja vajadusel lisa veel veidi vett. Sega martsipanimass vähehaaval kohupiima hulka. Mikserit kasutades saad ühtlasema segu.

Vahusta 2 dl vahukoort ja sega samuti kohupiima hulka.

Suska üheksa küpsist ükshaaval kohvist või piimast läbi ja lao ruudukujuliselt alusele. Jaga kohupiimasegu silma järgi kuueks. Lao viis kihti küpsiseid vaheldumisi kohupiimaseguga üksteise peale. Ühe kihi vahele määri laiali ka mustsõstramoos. Lase koogil külmikus vähemalt neli tundi, aga veel parem üle öö taheneda.

Enne serveerimist vahusta järele jäänud 2 dl vahukoort suhkruga ning tõsta koogile ja selle külgedele. Kaunista marjadega. Soovi korral lisa mandlilaaste ja puista peale tuhksuhkrut.

Britt Paju retsept ja foto.

LISA KOMMENTAAR