Peipsiveere maksa-sibulapirukas

Sellist põnevat retsepti jagas toidukirjutaja Tuuli Mathisen.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g veisemaksa

2-3 muna

3 sl nisujahu

soola ja musta pipart

400 g Peipsi sibulat

võid

õli

200 g majoneesi

Valmistamine

Eemalda maksalt kelmed ja aja puhastatud tükk läbi hakklihamasina või peenesta köögikombainis. Sega juurde munad ja jahu, maitsesta soola-pipraga.

Vormi hakkmassist kolm ühesuurust ketast ja küpseta neid 200-kraadises ahjus 15 minutit. 

Koori  ja haki sibulad ning prae või ja õli segus keskmisel kuumusel kuldpruuniks ja klaasjaks. 

Lao pirukas kokku:

Aseta maksaketas alusele, määri peale kolmandik majoneesist ja sellele kolmandik praesibulast. Korda - pealmiseks kihiks jääb majonees-sibul. Puista peale hakitud maitserohelist ja serveeri. Kõrvale paku musta leiba. 

Tuuli Mathiseni retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (oktoober 2011)

LISA KOMMENTAAR