7 cm jupp ingverijuurt
1 suur punt talisibulat
1,2 dl viinamarjaseemneõli või muud mahedamaitselist õli
2 sl vähendatud soolasusega sojakastet
1 sl maitsestamata riisiäädikat
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl röstitud seesami õli
0,5 tl suhkrut
560 g lainelisi ramen-nuudleid (ideaalis värskeid)
Garneerimiseks:röstitud seesamiseemneid
tšilliõli
Koori ingverijuur ja haki hästi peeneks. Haki küüslauk peeneks. Lõika talisibulad hästi õhukesteks viiludeks.
Sega suures kausis ingver, küüslauk ja 2/3 hakitud talisibulast.
Kuumuta õli potis või pannil, kuni see võbeleb, aga veel ei suitse. Kalla kuum õli ingveri-küüslaugu-sibulasegule ning lase 5 minutit seista. Siis sega hulka ühejäänud roheline sibul, seejärel sojakaste, riisiäädikas, must pipar, seesamiõli ja suhkur, maitsesta soolaga. Lase 15 minutit maitsestuda - vajadusel timmi maitse veel parajamaks.
Samal ajal keeda ramen-nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta, sega kausis koos ingveri-küüslaugu-talisibula kastmega. Jaota taldrikutele, puista peale röstitud seesamiseemned, nirista peale veidi tšilliõli.
Allikas: BonAppetit.com, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ramen-nuudlid ingveri ja talisibulaga
Mõnus aasiapärane nuudliroog.