Ramen-nuudlid ingveri ja talisibulaga

Mõnus aasiapärane nuudliroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

7 cm jupp ingverijuurt

4 küüslauguküünt

1 suur punt talisibulat

1,2 dl viinamarjaseemneõli või muud mahedamaitselist õli

2 sl vähendatud soolasusega sojakastet

1 sl maitsestamata riisiäädikat

1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

1 tl röstitud seesami õli

0,5 tl suhkrut

soola

560 g lainelisi ramen-nuudleid (ideaalis värskeid)

Garneerimiseks:

röstitud seesamiseemneid

tšilliõli

Valmistamine

Koori ingverijuur ja haki hästi peeneks. Haki küüslauk peeneks. Lõika talisibulad hästi õhukesteks viiludeks. 

Sega suures kausis ingver, küüslauk ja 2/3 hakitud talisibulast. 

Kuumuta õli potis või pannil, kuni see võbeleb, aga veel ei suitse. Kalla kuum õli ingveri-küüslaugu-sibulasegule ning lase 5 minutit seista. Siis sega hulka ühejäänud roheline sibul, seejärel sojakaste, riisiäädikas, must pipar, seesamiõli ja suhkur, maitsesta soolaga. Lase 15 minutit maitsestuda - vajadusel timmi maitse veel parajamaks. 

Samal ajal keeda ramen-nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta, sega kausis koos ingveri-küüslaugu-talisibula kastmega. Jaota taldrikutele, puista peale röstitud seesamiseemned, nirista peale veidi tšilliõli.

Allikas: BonAppetit.com, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR