Põnev tatraroog

Põnev kausis serveeritav roog, kus riisi asemel on tatar.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g toor-tatratangu

500 ml vett

2 tl kergelt röstitud seesamiseemneid

1 tl seesamiõli

0,25 punast kapsast

2 sl sushi-äädikat

350 g külmutatud edamame oakaunu

200 g suhkruherneid

1 avokaado

1 suurem porgand

Salatikaste:

1,5 sl vähendatud soolasisaldusega Tamari sojakastet

1 tl riivitud ingverit

2 tl mirinit ehk magusat riisiveini

1 tl seesamiõli

Valmistamine

Kuumuta pott keskmisel tulel. Lisa toortatar ja kuumuta segades 3-4 minutit, kuni tatar on aromaatne. Siis lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel u 12 minutit, kuni tatar on pehme. Kurna, siis pane kaussi. 

Sega juurde seesamiseemned ja seesamiõli.

Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. Sega juurde sushi-äädikas ja lase 10 minutit maitsestuda. Nõruta. 

Keeda edamame ube ja suhkruherneid u 2 minutit keevas vees, kuni need on krõmpspehmed. Loputa kiiresti külma vee all, nõruta. Siis võta edamamed kaunadest välja (kaunad viska minema). 

Salatikastme jaoks vispelda kõik ained väikeses kausis omavahel.

Jaota tatar, kapsasegu, suhkruhernekaunad ja edamame oad, viiludeks lõigatud avokaado ja pikkadeks laiadeks lintideks lõigatud porgand kaussidesse. Nirista peale kaste, puista peale veel seesamiseemneid ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Tamari sojakaste on gluteenivaba. Soovi korral võid kasutada ka "tavalist" Jaapani sojakastet. 

Allikas: Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR