Vokitud köögiviljad seesamiga

Kiiresti valmiv vokitud köögiviljaroog maitseb hästi koos jasmiiniriisiga või riisinuudlitega.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-4 sl seesamiseemneid

400 g külmutatud aedvilju - nt Härmavili vokisegu

2 sl rapsiõli

1 sl heledat sojakastet

1 tl riivitud värsket ingverit

0,5 tl soola

näpuotsaga tšillipulbrit

0,5 sl seesamiõli

Serveerimiseks:

keedetud jasmiiniriisi või riisinuudleid

Valmistamine

Pane esmalt keema riis

Rösti seesamiseemned kuival pannil kuldseks, tõsta kõrvale. 

Kalla pannile õli, kuumuta. Lisa Härmavili vokisegu ning prae segades 4-6 minutit, kuni köögiviljad on sulanud ja kergelt värvi muutnud. Maitsesta sojakastme, riivitud ingver, soola-pipra, ja seesamiõliga. Puista peale röstitud seesamiseemned. 

Serveeri keedetud jasmiiniriisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Toekama eine jaoks prae esmalt pannil ca 400-500 g (kalkuni)hakkliha, siis lisa köögiviljad ja maitsesta veidi julgemalt. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 29.01.2020 10:41

Kiire, lihtne ja maitsev. Laps ütles, et väga hea, aga järgmine kord võiks kana rohkem olla :) Siin pole aga kanaraasugi :)

Pille
postitatud 29.01.2020 11:10

Kui lõbus, see kana asi :D