4 muna
125 g suhkrut (u 1,5 dl)
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
30 g purustatud mandleid või mandlilaaste
Immutamiseks:1 dl suhkruga maitsestatud piima
Täidis:3-4 banaani
4,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
60 g suhkrut
Iirisekate:1,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1,5 dl fariinsuhkrut
2 tl võid
Valmista esmalt mandlibiskviitpõhi. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja purustatud mandlid. Sega tasakesi ühtlaseks ja kalla Ø 24cm võitatud ja jahuga üle puistatud vormi.
Küpseta 175°C ahju alumisel siinil 30-40 minutit. Kui põhi hakkab tumenema, kata see küpsetuspaberiga.
Tõsta ahjust välja ja jahuta. Kummuta vormist ja lõika kolmeks osaks. Immuta maitsestatud piimaga.
Vahusta 4,5 dl rõõska koort suhkruga. Viiluta banaanid. Kihtide vahele pane vahukoor ja banaaniviilud.
Glasuuri jaoks sega potis 1,5 dl rõõska koort ja fariinisuhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel aeg-ajalt segades 20-30 minutit, kuni külma vette tilgutatud iiris tardub. Sega või iirise segusse ja vala segu tordile.
Tordi küljed kaunista vahukoorega.
Retsepti ja pildi saatis Nami-Nami kasutaja Sonera.
Sonera banaani-vahukooretort
Kasutaja Sonera üks lemmikkookidest. Mahlakate mandlibiskviitkihtide vahel on banaaniviilud ja vahukoor, peal aga mõnus iiriseglasuur.