Lihtne kamararulaad

Kõige lihtsam viis kamararulaadi valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Valmistamine

Pane kamaratükid potti, lisa nii palju vett, et kamar oleks veega kaetud. Kuumuta keemiseni, koori vaht, siis maitsesta soolaga. 

Lisa maitseköögivilju (sibul, porgand, varsseller, paar loorberilehte) ja vürtsid (mõned vürtsiterad ja musta terapipart). Keeda 1,5-2 tundi, kuni kamar on täiesti pehme.

Tõsta kamar keeduleemest välja ja nõruta. Vooderda sobiva suuruse ja kujuga vorm toidukilega ja lao keedetud seakamar vormi. Lisa vahele kergelt soolahelbeid ja soovi korral ka keedetud porgand. Keera kiletükid peale ja aseta peale vajutus. Hoia jahedas kuni täieliku jahtumiseni ehk järgmise päevani.

Siis kummuta kamararulaad vormist välja ja viiluta.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 04.01.2019 21:20

Mõnus leivapealne, kamaratükkide vahele võib veel peale soola puistata meelepäraseid ürte ja küüslaugusõbrad hakitud küüslauku.

Maalt ja hobusega
postitatud 08.01.2019 21:23

Mulle meeldib!