Pane kamaratükid potti, lisa nii palju vett, et kamar oleks veega kaetud. Kuumuta keemiseni, koori vaht, siis maitsesta soolaga.
Lisa maitseköögivilju (sibul, porgand, varsseller, paar loorberilehte) ja vürtsid (mõned vürtsiterad ja musta terapipart). Keeda 1,5-2 tundi, kuni kamar on täiesti pehme.
Tõsta kamar keeduleemest välja ja nõruta. Vooderda sobiva suuruse ja kujuga vorm toidukilega ja lao keedetud seakamar vormi. Lisa vahele kergelt soolahelbeid ja soovi korral ka keedetud porgand. Keera kiletükid peale ja aseta peale vajutus. Hoia jahedas kuni täieliku jahtumiseni ehk järgmise päevani.
Siis kummuta kamararulaad vormist välja ja viiluta.
Lihtne kamararulaad
Kõige lihtsam viis kamararulaadi valmistamiseks.