3 dl vett või vee-piimasegu
25 g värsket pärmi
2 tl suhkrut
2 tl soola
400 g nisujahu
Vahele:230 g purk "Nutella" šokolaadi-pähklikreemi
Peale:Valmista pärmitainas (võta eeskujuks nt see retsept), lase soojas ja tuulevaikses soojas kohas umbes 45 minutit kerkida.
Jaota tainas kaheks, rulli õhukeseks. Määri ühele tainakettale Nutella, aseta peale teine ketas. Tõsta ahjuplaadile. Lõika seal tainas ringikujuliseks (alles jäänud servad küpseta ka ära, need on maitsvad!).
Vajuta väiksema kausiga tainaketta keskele ümmargune ring, orientiiriks. Lõika tainaservast keskmise ringini sälgud, saades 16 tainariba. Keera igasse tainaribasse kaks keerdu nii, et kõrvuti asetsevate tainaribade keerud on eri suundadesse. Säti tainaribad kahekaupa paaridesse, et moodustuks lumehelbeke (või tainaribade otsi natuke omavahel kokku suruda, et nad küpsemisel ligistikku püsiks).
Lase "lumehelbekesel" ahjuplaadil 15 minutit kerkida, seejärel küpseta 200*C ahjus, kuniks kringel on pealt kaunilt kuldpruun.
Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga üleraputatult.
Idee internetiavarustest. Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni ja pildile püüdis Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Nutella-täheke
Kaunis pärmitainatäheke, siin Nutella-täidisega.