Lameleib jõhvikate ja kitsejuustuga

Pühadetoonides lihtne eelroog, mille valmistamiseks on vaja lameleiba, värskeid jõhvikaid ja muredat kitsejuustu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 naan-leiba, lapi leiba või lameleiba

100 g muredat kitsejuustu

Röstitud jõhvikad:

150 g kultuurjõhvikaid

1 sl peenelt hakitud šalottsibulat

2-3 sl mett

0,5 tl kuivatatud tüümiani

0,25 tl soola

Valmistamine

Pane jõhvikad ja peenelt hakitud sibul ahjuvormi. Nirista peale mesi, maitsesta soola ja tüümianiga. Rösti 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni enamus jõhvikaid on katki küpsenud. Tõsta jõhvikad ahjust välja.

Keera nüüd ahi 200 kraadi peale ning pane lameleivad 5 minutiks ahju.

Jaota röstitud jõhvikad soojadele leibadele, murenda peale kitsejuust ning kaunista värske tüümianiga.

Serveeri kohe.

Loe veel:

Idee blogist: Healthy Seasonal Recipes, retsepti mugandas Nami-Nami jaoks ja püüdis pildile toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.12.2018 09:51

Röstitud jõhvikad on väga mõnusad! See kooslus sobib hästi ka krõbeda ciabatta peale.

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:15

Väga mõnus kooslus! Kitsejuustufännina nautisin väga.