Soolakaramelli-brownied beseekattega

Selles magusas kakao-brownies on palju ahvatlevaid soolakaramellisopikesi ning peal kõrvetatud Šveitsi besee kiht!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Soolakaramell:

150 g peeneteralist suhkrut

25 g magedat võid

suur näputäis meresoolahelbeid

125 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

Brownie:

300 g magedat võid

225 g peeneteralist suhkrut

225 g helepruuni suhkrut

175 g kakaopulbrit

0,5 tl soola

1 tl vanilliekstrakti

4 suurt muna

140 g nisujahu

Beseekate:

3 suure muna valget

240 g peeneteralist suhkrut

näpuotsaga soola

näpuotsaga viinakivi e. kremortartari

Valmistamine

Valmista esmalt soolakaramell. Pane suhkur potti, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud ja sügavkuldne. Võta pott tulelt, lisa sool ja ettevaatlikult rõõsk koor - segu pritsib ja ragiseb, nii et tee seda ettevaatlikult. Kui segu rahuneb, sega juurde ülejäänud rõõsk koor ning või. Pane pott uuesti tulele ning kuumuta segades 1-2 minutit, kuni soolakaramell pakseneb veidi ja on kenasti ühtlane. 

(Seda võiksid teha vähemalt paar tundi varem, sest karamell jahtub aeglaselt.)

Brownie tegemiseks kuumuta potis tasasel tulel või, kakao, sool ja vanilliekstrakt, sega ühtlaseks. Võta pott tulelt. 

Suures kausis vispelda munad ja mõlemad suhkrud kohevaks ja õhuliseks vahuks. Kalla juurde kakaosegu ning sega ühtlaseks. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. 

Vooderda 23x33 cm kandiline vorm küpsetuspaberiga.

Kalla tainas vormi, silu pealt ühtlaseks. Tõsta nüüd teelusikasuurused törtsud soolakaramelli koogi peale. 

Küpseta 180-kraadises ahjus (või 160C pöördõhuga) umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutiku külge jäävad vaid mõned niisked koogitäpid. 

Võta ahjust välja ja lase tund aega jahtuda, siis pane külmkappi tahenema. 

Beseekihi jaoks pane kõik ained kuumakindlasse kaussi kergelt podiseva vee kohale ja vispelda õrnalt, kuni suhkur on sulanud. Siis võtta kauss tulelt ja vispelda segu suurel kiirusel, kuni munavalgevaht on läikiv ja tihe ja teravad tipud püsima jäävad. 

Määri besee brownie-koogile ning kõrveta pealt leeklambiga. Lõika ruutudeks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Allikas: The Boy Who Bakes. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja ja "Maitsev seiklus" toidublogija Jaanika Anton (vt Jaanika blogi ja FB-lehte)

LISA KOMMENTAAR