Maguskartulivorm kookoshelvestega

Ameeriklased armastavad tänupühade ajal magusat maguskartulivormi süüa. Siin üks võimalikest variantidest.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg maguskartulit e. bataati

5 sl sulatatud võid

2 suurt muna

1,25 dl täispiima

1 tl vanilliekstrakti

100 g suhkrut

Kate:

1,25 dl hakitud pähkleid - nt

Kreeka pähkleid või pekanipähkleid

1,25 dl kookoshelbeid

100 g pruuni suhkrut

3 sl sulatatud võid

Valmistamine

Keeda maguskartulid küpseks. Siis koori, uurista viljaliha välja ja tambi katki.

Sega suures kausis maguskartulipuder, või, munad, piim, vanilliekstrakt ja suhkur. Tõsta segu võitatud 1,5 liitrisesse ahjuvormi. 

Sega katteained omavahel ja puista maguskartulikihile.

Küpseta 190kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni termomeeter näitab roa sisetemperatuuriks 71°C.

Loe veel:

Allikas: Taste of Home

LISA KOMMENTAAR