Koori sibulad, lõika sektoriteks. Koori porgandid ja lõika tükkideks.
Pane ahjuvormi või -potti kihiti liha, sibulaid ja porgandeid, vahele maitseaineid. Kalla peale nii palju vett, et liha ja köögiviljad oleksid napilt kaetud.
Hauta 175-kraadises ahjus 2-3 tundi, vajadusel lisa veel vett. Soovi korral kata hautamise lõppfaasis pott kaanega.
Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga, kõrvale sobib hästi ka pohlamoos ja marineeritud kurgid.
Nipid ja soovitused:
Lihakuubikud võiksid olla sellised guljašikuubikute suurused, sea- ja veiseliha võiks olla vahekorras 50:50. Lambaliha võib samuti lisada.
Karjala hautisele annab erilise maitse vürtspipar. Osad Soome retseptid musta pipart ja loorberit ei lisagi, ainult soola ja vürtspipart.
Võid rooga alguses tund aega ka 200-kraadises ahjus küpsetada. Siis alanda kuumus 175C, kata ahjupott kaanega ja hauta veel 1,5-2 tundi.
Kuigi komponente on vähe, siis pika valmistusaja tõttu peetakse seda Soomes pigem piduroaks.
Karjala lihahautis
Karjalanpaisti, karjalanpata - nii tuntakse Soomes lihtsat lihahautist, mille valmistamiseks on vaja sea- ja veiselihakuubikuid.