Kuldkollane borš

Küllusliku maitsega päikesekollane borš sobib ka täistaimetoitlastele, aga seda võib serveerida ka tavapäraselt hapukoorega.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kollast peeti

1 suurem sibul

2 (kollast) porgandit

1 sellerivars

250 g tavalist kapsast

2 sl õli

1 l köögiviljapuljongit

1 sl õunaäädikat või valge veini äädikat

2-3 sl hakitud värsket maitserohelist - nt

tüümiani ja/ või tilli ja/ või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese ja koori peet, lõika peenikesteks kangideks. Koori ja haki sibul. Koori porgandid, lõika pikuti pooleks või neljaks ja seejärel viiludeks. Pese sellerivars ja lõika viiludeks. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks.

Kuumuta supipotis õli, lisa peet, sibul, porgand ja seller. Maitsesta kergelt soolaga, sega läbi ning prae keskmisel kuumusel 3-4 minutit. Lisa kapsas, sega läbi. Ära pruunista!

Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni peet ja porgand on parajalt pehmed.

Timmi maitse õuna- või veiniäädika, soola ja pipraga parajaks. Lisa hakitud maitseroheline ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral serveeri suppi hapukoorega. Vajadusel kasuta taimset hapukooreasendajat või näiteks laktoosivaba hapukoort. 
  • Puljong keeda ise või kasuta kvaliteetset valmispuljongit või puljongikontsentraati. 
  • Eriti efektne jääb supp kollaste porganditega, mida pakub nt Rautsi talu.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2018 09:21

See oli väga mõnus supp ning kerge "nihe" (maitseb nagu borš, aga pole punane!) lisas veidi elevust :)

mina
postitatud 08.03.2020 14:38

Ja kui on veel veitse kurkumijuurt lisada....