400 g kollast peeti
1 suurem sibul
2 (kollast) porgandit
250 g tavalist kapsast
2 sl õli
1 l köögiviljapuljongit
1 sl õunaäädikat või valge veini äädikat
2-3 sl hakitud värsket maitserohelist - nt
tüümiani ja/ või tilli ja/ või peterselli
soola ja musta pipart
Pese ja koori peet, lõika peenikesteks kangideks. Koori ja haki sibul. Koori porgandid, lõika pikuti pooleks või neljaks ja seejärel viiludeks. Pese sellerivars ja lõika viiludeks. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks.
Kuumuta supipotis õli, lisa peet, sibul, porgand ja seller. Maitsesta kergelt soolaga, sega läbi ning prae keskmisel kuumusel 3-4 minutit. Lisa kapsas, sega läbi. Ära pruunista!
Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni peet ja porgand on parajalt pehmed.
Timmi maitse õuna- või veiniäädika, soola ja pipraga parajaks. Lisa hakitud maitseroheline ning serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuldkollane borš
Küllusliku maitsega päikesekollane borš sobib ka täistaimetoitlastele, aga seda võib serveerida ka tavapäraselt hapukoorega.