Poke hoisin-kastmes tofuga

Hawaii köögist pärit värviküllane roog, siin veganitele sobiv variant praetud tofuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g suširiisi

2 sl valge veini äädikat

2 tl suhkrut

1,5 tl soola

400 g naturaalset tofu juustu

1,5 dl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

1 küüslauguküüs

2 avokaadot

3 porgandit

200 g külmutatud sojaube (lüditud)

2 sl oliiviõli

Jaapani sojakastet

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. Sega veiniäädikas, suhkur ja 0,5 tl soola ühtlaseks, nirista segu riisile ja sega läbi. Lase jahtuda. 

Lõika tofu viiludeks. Sega 0,5 dl hoisin-kastet ja 1 tl soola. Koori küüslauk, purusta see ja lisa kastmele. Pintselda segu tofuviiludele. Prae seejärel tofuviilud 2 sl õlis, umbes 1 minut ühelt ja 1 minut teiselt poolt. 

Koori avokaadod, eemalda kivi ning lõika avokaado viiludeks. Koori porgandid, lõika ribadeks või õhukesteks viiludseks. 

Jaota riis nelja kausi vahel. Tõsta peale tofu, avokaado, porgandid ja oad. Nirista peale ülejäänud hoisin-kaste ning serveeri sojakastmega.

Loe veel:

Allikas: Allt om Mat. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 04.02.2020 13:23

Ma eriline tofu fänn ei ole aga see hoisin kastmega praetud tofu oli vägagi söödav. Niiet võib teinekordki teha.