Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. Sega veiniäädikas, suhkur ja 0,5 tl soola ühtlaseks, nirista segu riisile ja sega läbi. Lase jahtuda.
Lõika tofu viiludeks. Sega 0,5 dl hoisin-kastet ja 1 tl soola. Koori küüslauk, purusta see ja lisa kastmele. Pintselda segu tofuviiludele. Prae seejärel tofuviilud 2 sl õlis, umbes 1 minut ühelt ja 1 minut teiselt poolt.
Koori avokaadod, eemalda kivi ning lõika avokaado viiludeks. Koori porgandid, lõika ribadeks või õhukesteks viiludseks.
Jaota riis nelja kausi vahel. Tõsta peale tofu, avokaado, porgandid ja oad. Nirista peale ülejäänud hoisin-kaste ning serveeri sojakastmega.
Poke hoisin-kastmes tofuga
Hawaii köögist pärit värviküllane roog, siin veganitele sobiv variant praetud tofuga.