Vürtsikas mangokaste

Magusvürtsikas mangokaste sobib erinevatele salatitele, aga näiteks ka pannil praetud lõhele või grillitud kanale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur küps mango

4 sl värskelt pressitud laimimahla (u 2 laimist)

4 sl värskelt pressitud apelsinimahla või väga kvalitseetset poemahla

2 sl mett

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 küüslauguküüs

0,5 tl soola

80 ml külmpressitud oliiviõli

1-2 sl hakitud värsket Fresno tšillit

2 sl peenelt hakitud värsket koriandrit

0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Koori mango, eemalda kivi ning tükelda viljaliha. 

Pane mangotükid, laimimahl, apelsinimahl, mesi, vürtsköömned, küüslauk ja sool kannmikserisse. Püreesta keskmisel kiirusel ühtlaseks ning pane saadud püree keskmise suurusega purki. 

Vispelda või sega kahvliga juurde oliiviõli, siis lisa peenelt hakitud tšilli, koriander ja must pipar. Timmi maitse parajaks, vajadusel lisa nt veel soola. 

Mango-salatikaste säilib külmkapis umbes nädal aega. Enne serveerimist raputa või sega korralikult läbi.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis soovitati kasutata Fresno tšillit. Fresno tšillikaun on u 5 cm pikk ja varrepoolsest otsast 2,5 cm läbimõõduga, punane ja mitte väga tuline (2 500-10 000 SHU). Nime andis aretaja Clarence Brown Hamlin tšillile 1952. aastal Californias asuva Fresno linna järgi ning seda kultiveeritaksegi peamiselt Californias. 
  • Teoreetiliselt võib kogu kastme kannmikseris valmis vuristada, aga kui lisada tšilli ja koriander valmis kastmele, jääb see palju ilusamat värvi ja mitte "määrdunud".

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR