1 suur küps mango
4 sl värskelt pressitud laimimahla (u 2 laimist)
4 sl värskelt pressitud apelsinimahla või väga kvalitseetset poemahla
2 sl mett
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl soola
80 ml külmpressitud oliiviõli
1-2 sl hakitud värsket Fresno tšillit
2 sl peenelt hakitud värsket koriandrit
0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Koori mango, eemalda kivi ning tükelda viljaliha.
Pane mangotükid, laimimahl, apelsinimahl, mesi, vürtsköömned, küüslauk ja sool kannmikserisse. Püreesta keskmisel kiirusel ühtlaseks ning pane saadud püree keskmise suurusega purki.
Vispelda või sega kahvliga juurde oliiviõli, siis lisa peenelt hakitud tšilli, koriander ja must pipar. Timmi maitse parajaks, vajadusel lisa nt veel soola.
Mango-salatikaste säilib külmkapis umbes nädal aega. Enne serveerimist raputa või sega korralikult läbi.
Retsept siit.
Vürtsikas mangokaste
Magusvürtsikas mangokaste sobib erinevatele salatitele, aga näiteks ka pannil praetud lõhele või grillitud kanale.