Peipsiveere suvikõrvitsaikra

Särtsakas salat sobib hästi põhiroa kõrvale või kuuma supileeme sisse.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg riivitud suvikõrvitsat

200 g tomatipastat

85 g suhkrut (1 dl)

0,5 dl õli

1 sl soola

2-3 seemnetest puhastatud ja hakitud tšillikauna

6-7 riivitud või purustatud küüslauguküünt

värsket tilli

värsket peterselli

purustatud koriandriseemneid

0,5-1 sl 30% äädikat

1 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit vaiksel kuumusel, et vedelik eralduks. Lisa tomatipasta, küüslauk, sool ja suhkur ning hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda 20–30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa soola-suhkrut ja haput maitset. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

Nipid ja soovitused:

  • Ikra jaoks kasuta kindlasti head tomatipastat, mitte tomatikastet. Viimane on liiga lahja. 

Toidublogija Tuuli Mathiseni retsept ilmus ajalehes Postimees (11.8.2018). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.08.2018 15:09

Täitsa hea magushapu lisand või supipõhi, sobib ehk võileiva pealegi.