Viiburi kringlid

Viiburi kringleid (soome k. Viipurinrinkelit) küpsetati väidetavalt Viiburi fransiskaanikloostris juba 1300-ndatel aastatel.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g pärmi

4 muna

450 g suhkrut

7 dl piima

3 tl jahvatatud kardemoni

1 tl riivitud muskaatpähklit

0.5 tl soola

200 g võid

1.75 kg nisujahu

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas.

Lisa suhkruga klopitud munad ja maitseained.

Lisa vähehaaval osa jahu, lisa pehme või ja sõtku juurde ülejäänud jahu.

Lase tainal kahekordseks kerkida.

Veereta tainast ribad, vormi need väikesteks kringliteks (nagu palvetavad käed, suhkrukringlid).

Aseta kringlid küpsetuspaberile kerkima.

Määri kringlid munaga ja küpseta 250-kraadises ahjus kuldseks.

Loe veel:

Soome retsept, pildi tegi TULLIA.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 20.01.2011 15:41

Maitsvad magusad saiakesed. Sellest kogusest sain ma 30 kringlikest (voolisin suure kanamuna suurusest tainapallist), mis küll kerkides enam nii kringli moodi polnudki. Küpsetasin 10 minutit.