1 värske kohafilee
1 peet
1 muna
6 sl majoneesi
värsket tilli
värsket murulauku
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:maisisepikut
Pese peet ja keeda pehmeks. Jahuta, koori ja riivi.
Puhasta kohafilee nahast ja luudest, aseta kaussi ja kata pind julgesti meresoolaga. Kata ühtlaselt riivitud peediga. Kata kauss toidukilega ja aseta üheks ööks külmikusse.
Keeda munad, jahuta ja koori, tükelda kaussi. Lisa majonees, till,murulauk, sool, pipar, näpuotsaga suhkrut ja riivi juurde pisut sidrunikoort. Purusta saumikseriga, kuni tekib ühtlane kreem. Aseta tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Lõika maisisepikust õhukesed viilud. Pane need ahjuplaadile ja küpseta praeahjus krõbedaks. Jahuta (saad nn õhikud).
Serveerimine:
Võta kohafilee külmkapist välja ja pühi peedisegu pealt ära. Lõika kala väikesteks kuubikuteks.
Serveerimiseks aseta suupistelusikale hakitud kohafileed, selle kõrvale murulaugu-tillikreem ja kõige peale krõbe sepikuõhik.
Retsept on mugandatud ajalehest Postimees Arter (28.2.2015), aga sõnastust muudetud.
Soolatud Peipsi koha kelmika peediga, saatjaks kodune maisisepik ja murulaugu-tilli kreem
Üks Jorma Riivaldi (Mr Jakob) suupistetest 2010. a. Vabariigi aastapäeva vastuvõtul.