Artišokid kappari-petersellikastmega

Põnev roog selvelauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 tervet artišokki

0,5 sidruni mahl

Kaste:

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl peenelt riivitud sidrunikoort

2 sl värskelt pressitud sidrunimahla

2 sl peenelt hakitud siledalehist peterselli

4 hakitud anšoovisefileed

2 sl nõrutatud väikeseid kappareid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Täida suur kauss veega, lisa sidrunimahl. Lõika terava noa abil artišokkidelt "jalg" ära, jättes umbes 5 cm jupi alles. Eemalda tumedamad välimised lehed. Lõika artišokid pikuti pooleks, eemalda lusika abil seesmine "karvane" osa. Pane artišokid sidrunivette ootele. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa artišokid. Aseta artišokkidele nt kuumakindel taldrik, et need keemise ajal vee sees püsiksid. Alanda kuumust ja keeda 15-20 minutit või kuni artišokid on küpsed. Tõsta artišokid ettevaatlikut suurde madalasse serveerimisnõusse.

Kastme jaoks pane oliiviõli, sidrunikoor ja -mahl, petersell, anšoovis ja kapparid väikesesse potti. Kuumuta tasakesi soojaks, siis võta tulelt, maitsesta soola-pipraga.

Kalla soe kaste artišokkidele ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Austraalia lehelt taste.com.au

LISA KOMMENTAAR