Heeringas hapukoorega

Üks klassikaline soolane suupiste, mis maitseb hea koos rukkileivaga. Ent heeringat võib serveerida ka kuumade keedetud kartulite kõrvale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 õrnsoolatud heeringafileed

2 sibulat

2 dl hapukoort

1 tl sinepit soovi korral

suhkrut, soola ja musta pipart

2 keedetud muna

värsket tilli või rohelist sibulat

Valmistamine

Lõika soolaheeringafileed 2x3 cm suurusteks tükkideks ja pane sobiva suurusega vaagnale.

Koori sibul, haki peeneks või lõika õhukesteks ratasteks. Laota kalatükkidele. 

Maitsesta hapukoor sinepi, soola, suhkru ja pipraga. Tõsta heeringa- ja sibulatükkidele. 

Kaunista rohelise sibula või tilliga ja hakitud või riivitud munaga. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 02.06.2013 18:03

Supper hea!