Põdrakanep hollandi kastmega

Keedetud põdrakanepivõrsed siidise Hollandi kastmega. Kasuta ainult noori, kuni 20 cm pikkuseid põdrakanepivõrseid!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 l põdrakanepivõrseid

Hollandi kaste:

200 g võid

1 sibul

2 dl kuiva valget veini

2 tl musta pipra teri

1 sl sidruni mahla

3 muna -

vaja on ainult munakollaseid!

Valmistamine

Tee esmalt Hollandi kaste peaaegu valmis. Sulata või, tõsta ootele. Koori ja haki sibul. 

Pane hakitud sibul, vein ja pipraterad väikesesse potti. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni vein on poole võrra kokku keenud ehk redutseerunud. Kalla leem läbi sõela, siis sega juurde sidrunimahl.

Eralda munakollased. 

Loputa põdrakanepivõrsed, puhasta varred. Soovi korral võid lehed eraldada ja varred kergelt koorida. Keeda võrseid soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, kontrolli küpsust noaga. Kurna, hoia soojas. 

Põdrakanepi keetmise ajal lõpeta kaste. Sega munakollased kurnatud leeme hulka. Kuumuta vesivannis pidevalt vispeldades, kuni kaste on kohev ja helekollane. Tõsta kauss vesivannist välja, vispelda peene joana juurde sulavõi. 

Serveeri kastet kohe pärast valmistamist koos kuumade põdrakanepivõrsetega. 

Loe veel:

Allikas: Maku.fi

LISA KOMMENTAAR