Kalmaarid Pinto ubadega

Aeglaselt hautatud kalmaarirõngad Pinto ubade ning vürtsidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

175 g kuivatatud Pinto ube

2 suurt sibulat

4 porgandit

4 sellerivart

1 loorberileht

2 sl oliiviõli

3 küüslauguküünt

800 g kalmaari (puhastatud rõngaid ja kombitsaid)

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tüümianioks

680 g tomatipüreed (passata)

0,5 l värsket kanapuljongit

Serveerimiseks:

2 suurt röstsaiaviilu

0,25 tl suitsutatud paprika pulbrit

2 tl oliiviõli

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

Lisandiks:

rohelisi lehtköögivilju

Valmistamine

Pane Pinto oad eelmisel õhtul külma veega likku.

Nõruta oad, loputa veega ja pane suurde potti. Lõika üks sibul pooleks, lisa potti. Lisa üks terve porgand, kaks pooleks lõigatud sellerivart. Kata köögiviljad ja oad veega, lisa loorberileht. Kuumuta keemiseni, koori pinnale kogunev vaht. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel, kuni oad on täiesti pehmed - selleks kulub umbes tund aega. 

Nõruta, eemalda loorberileht ja keedetud maitseköögiviljad (need võid ära visata). Oad jäta ootele. 

Kuumuta kuumakindlas ahjunõus 2 sl õli. Lisa hakitud sibul, 2 ratasteks lõigatud porgandit, 2 tükeldatud sellerivart ja hakitud küüslauk. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Sega juurde puhastatud kalmaarirõngad ja -kombitsad, tomatipasta ja tüümianioks. Kuumuta 1-2 minutit. 

Nüüd sega juurde tomatipüree ja kanapuljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja hauta 45 minutit, aeg-ajalt segades. Eemalda kaas ja lase 30 minutit veel podiseda ja kokku keeda.

Lisa potti oad ning jätka kuumutamist, kuni kalmaarid on pehmed ja hautis parajalt paks.

Vahepeal kuumuta ahi 220 C. Sega õli paprikapulbri ja soola-pipraga. Lõika röstsaiaviilud diagnoaalselt pooleks, pintselda maitseõli saiaviiludele. Küpseta saiaviile ahjus 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt. Hõõru pooleks lõigatud küüslauguküünega.

Serveeri kalmaari-oarooga küüslaugusaia ja hautatud roheliste (leht)köögiviljadega. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR