Moosewoodi porgandisupp

Moosewood on kuulus restoran California osariigis, mis on tuntud oma köögiviljaroogade poolest. Siin on Lääne-Aafrika mõjutustega porgandisupp, millele annab maitset maapähklivõi.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl rapsiõli

2 hakitud sibulat

1 sellerivars

900 g porgandeid

2 küüslauguküünt

0,25-0,5 tl tšillihelbeid

1 tl mere- või kivisoola

1,4 l vett

2 sl naturaalset maapähklivõid

3 sl sojakastet

0,5 laimi mahl

Kaunistuseks:

hakitud värsket koriandrit

hakitud röstitud maapähkleid või soolapähkleid

laimisektoreid

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Haki varsseller. Koori vajadusel porgandid (noorte porgandite puhul piisab pesemisest), lõika u 5 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk. 

Kuumuta õli paksupõhjalises suuremas potis tugeval kuumusel. Lisa sibul, seller, porgand, küüslauk ja tšillihelbed, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta umbes 5 minutit tihti segades. 

Siis lisa vesi, kuumuta keemiseni. SIis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni porgandid on pehmed. 

Lisa maapähklivõi, sojakaste ja laimimahl ning sega, kuni maapähklivõi on sulanud. Püreesta supp köögikombainis või saumikseri abil otse potis ühtlaseks. Timmi maitse vajadusel soolaga parajaks. 

Serveerimiseks kaunista supp hakitud koriandri, purustatud soolapähklite ja laimisektoriga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Moosewood Restaurant Daily Special". 

LISA KOMMENTAAR

Kelly
postitatud 01.05.2018 21:47

Väga maitsev supp, aga soovitan proovida peale panna pähklite ja korianderi asemel parmesani. Ka niimoodi on üllatavalt hea!