1 sl rapsiõli
2 hakitud sibulat
900 g porgandeid
0,25-0,5 tl tšillihelbeid
1 tl mere- või kivisoola
1,4 l vett
2 sl naturaalset maapähklivõid
3 sl sojakastet
0,5 laimi mahl
Kaunistuseks:hakitud värsket koriandrit
hakitud röstitud maapähkleid või soolapähkleid
Koori ja haki sibul. Haki varsseller. Koori vajadusel porgandid (noorte porgandite puhul piisab pesemisest), lõika u 5 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk.
Kuumuta õli paksupõhjalises suuremas potis tugeval kuumusel. Lisa sibul, seller, porgand, küüslauk ja tšillihelbed, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta umbes 5 minutit tihti segades.
Siis lisa vesi, kuumuta keemiseni. SIis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Lisa maapähklivõi, sojakaste ja laimimahl ning sega, kuni maapähklivõi on sulanud. Püreesta supp köögikombainis või saumikseri abil otse potis ühtlaseks. Timmi maitse vajadusel soolaga parajaks.
Serveerimiseks kaunista supp hakitud koriandri, purustatud soolapähklite ja laimisektoriga.
Retsept on mugandatud raamatust "Moosewood Restaurant Daily Special".
Väga maitsev supp, aga soovitan proovida peale panna pähklite ja korianderi asemel parmesani. Ka niimoodi on üllatavalt hea!
Moosewoodi porgandisupp
Moosewood on kuulus restoran California osariigis, mis on tuntud oma köögiviljaroogade poolest. Siin on Lääne-Aafrika mõjutustega porgandisupp, millele annab maitset maapähklivõi.