Hiidseriool vürtsika dipi ja fenkoli-õunasalatiga

Populaarses Austraalia saates "My Kitchen Rules" serveeriti seda eelroana. Kasuta väga kvaliteetset (nn sushi-kvaliteediga) kalafileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket hiidseriooli fileed

Kaste:

1 punt koriandrit

40 ml laimimahla

25 g pruuni suhkrut

0,5 pikka punast tšillit

2 tl kalakastet

2 jääkuubikut

soola ja musta pipart

Marinaad:

40 ml Tai kalakastet

1 sl pruuni suhkrut

30 ml värsket laimimahla

Salat:

60 g mungoa idandeid

1 pikk punane tšilli

1,25 dl hakitud värskeid mündilehti

1,25 dl hakitud värskeid koriandrilehti

0,5 väikest apteegitilli e. fenkolit õhukeste viiludena

2 viilutatud talisibulat

1 punane õun tikkudeks lõigatuna

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Selleks sega kõik komponendid kannmikseris omavahel ühtlaseks, lisa poole peal jääkuubikud. Maitsesta.

Marinaadi jaoks kuumuta kalakastet ja suhkrut väikeses potis 2 minutit, kuni suhkur sulab. Sega juurde laimimahl, kalla väikesesse kaussi ja tõsta külmkappi ootele. 

Salati jaoks sega kõik komponendid + 1/3 marinaadist suures kausis omavahel.

Lõika hiidseriooli filee õhukesteks, 5 mm paksusteks viiludeks. Sega ülejäänud marinaadiga ja lase 5 minutit maitsestuda. 

Jaota kalaviilud ja salat taldrikutele, kõrvale tõsta lusikaga kastet. 

Allikas: MKR

LISA KOMMENTAAR