400 g värsket hiidseriooli fileed
Kaste:1 punt koriandrit
40 ml laimimahla
25 g pruuni suhkrut
0,5 pikka punast tšillit
2 tl kalakastet
2 jääkuubikut
soola ja musta pipart
Marinaad:40 ml Tai kalakastet
1 sl pruuni suhkrut
30 ml värsket laimimahla
Salat:60 g mungoa idandeid
1 pikk punane tšilli
1,25 dl hakitud värskeid mündilehti
1,25 dl hakitud värskeid koriandrilehti
0,5 väikest apteegitilli e. fenkolit õhukeste viiludena
2 viilutatud talisibulat
1 punane õun tikkudeks lõigatuna
Valmista esmalt kaste. Selleks sega kõik komponendid kannmikseris omavahel ühtlaseks, lisa poole peal jääkuubikud. Maitsesta.
Marinaadi jaoks kuumuta kalakastet ja suhkrut väikeses potis 2 minutit, kuni suhkur sulab. Sega juurde laimimahl, kalla väikesesse kaussi ja tõsta külmkappi ootele.
Salati jaoks sega kõik komponendid + 1/3 marinaadist suures kausis omavahel.
Lõika hiidseriooli filee õhukesteks, 5 mm paksusteks viiludeks. Sega ülejäänud marinaadiga ja lase 5 minutit maitsestuda.
Jaota kalaviilud ja salat taldrikutele, kõrvale tõsta lusikaga kastet.
Allikas: MKR
Hiidseriool vürtsika dipi ja fenkoli-õunasalatiga
Populaarses Austraalia saates "My Kitchen Rules" serveeriti seda eelroana. Kasuta väga kvaliteetset (nn sushi-kvaliteediga) kalafileed.