Piprased Pinto oad

USA lõunaosariikide stiilis oaroog. Pinto oad on heledad ja kergelt säbrulise mustriga aedoad, mis on väga populaarsed USA ja Mehhiko köögis.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl nisujahu

30 g võid

300 ml veisepuljongit

50 ml õunaäädikat

1 sl Worcesteri kaste

2 sl mett

2 tl tumedat Muscovado suhkrut

2 loorberilehte

soola ja musta pipart

3 x 400 g purki konservitud Pinto ube

Valmistamine

Sega ja kuumuta jahu ja või suurel praepannil, kuni saad jahupasta (roux). Kui roux on helepruun, lisa puljong, õunaäädikas, Worcestershire kaste, mesi, suhkur ja sool-pipar (purustatud pipart lisa julgelt, u 1 tl). Kuumuta keemiseni ja lase 2-3 minutit podiseda. 

Siis lisa konservitud Pinto oad. Kuumuta veel 10 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Roa võid 2-3 päeva varem valmis teha. Hoia külmkapis ja kuumuta enne serveerimist läbi.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR