Porgandi ja metsiku riisi salat

Põnev salat vesiriisi ehk metsiku riisiga. Kui kasutad magustamiseks vahtra- või agaavisiirupit, siis sobib salat ka veganitele.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

125 g vesiriisi e. metsikut riisi

1 punane sibul

peotäis sultana rosinaid

3 riivitud porgandit

1 sidruni mahl ja riivitud koor

1 sl mett või agaavisiirupit või vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista riis vastavalt pakendi juhistele (ehk võta 1 osa metsikut riisi ja 4 osa keevat vett, maitsesta soolaga ja keeda tasasel tulel umbes 50 minutit, kuni metsik riis on pehme). Nõruta ja lase jahtuda. 

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane sibulaviilud ja rosinad kaussi, kalla peale nii palju tulikuuma vett, et need oleksid kaetud. Lase minut aega seista, siis nõruta. 

Sega kausis riis, sibul, rosinad, riivitud porgandid. Sega juurde riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl, magustaja ja sool-pipar. Serveeri. 

Kasutatud tooted:

Mahe metsik riis, mesi/vahtrasiirup/agaavisiirup, sultana rosinad, meresool ja must pipar on kõik saadaval Greenest.ee veebipoes. 

Loe veel:

Idee: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.03.2018 10:23

See oli väga mõnus ja omapärane salat, teeksin kindlasti veel.

Kaare
postitatud 30.03.2018 15:35

Mulle ka väga meeldis. Pakuks külalistele ka :)