250 g kohupiima
2 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanilliekstrakti
Tainas:4 dl nisujahu
1 dl piima
1 muna
1 tl suhkrut
0.5 tl soola
Serveerimiseks:aprikoosimoosi
pistaatsiapähkleid
Sega lahtilöödud munade hulka piim, maitsesta soola ja suhkruga.
Sõelu jahu tainalauale, tee keskele süvend ja vala sellesse piima-munasegu.
Haara vedelikku segades jahu, sega tainas ühtlaseks.
Aseta tainas kaussi ja hoia kaetult kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Sega kohupiim suhkru ja munaga ühtlaseks. Maitsesta vanilliga.
Rulli seisnud tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 8-10 cm suurused vareenikupõhjad.
Aseta tainaratastele täidis, määri ääred sõrmede abil veega ja vormi poolkuudeks.
Suru ääred tihedalt kokku ja aseta 20-30 minutiks külmikusse.
Lase suures keedunõus vesi keema, lisa sool ja pane vareenikuid paarikaupa keema.
Keeda 5-10 minutit, kuni vareenikud veepinnale tõusevad.
Serveeri vareenikuid soojalt aprikoosikeedise ja pistaatsiapähklitega.
Mitte ainult kohupiima täidisega...
Vareenikud on ikka kartuli täidisega alati olnud...kohupiimakad on pldse sõrnikud...
Lugupeetud Kriss- vareenikud võivad olla erinevaga täidisega. Ukraaina köögis nad on kartuliga, seentega, maksaga, keedetud lihaga ( hakitud praetud sibulaga), isegi maasikad ja kirsid võite sisse panna. Sõrnikud - on pannil praetud kohupiimatainast väiksed nö "kotletikesed"
Pildil ei tundu nagu oleks neid keedetud
Kas need on külmalt ka head? Hakkan neid esimest korda tegema ja tahaks väga need kasvõi varem valmis vorpida, no ikka mitu tundi :) Hoian külmas ja siis keedan. Vast ei juhtu midagi hullu ;)
Vareenikud
Vareenikud on vene köögist pärit väikesed keedupirukad. Siin kohupiimatäidisega variant.