Vareenikud

Vareenikud on vene köögist pärit väikesed keedupirukad. Siin kohupiimatäidisega variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

250 g kohupiima

2 sl suhkrut

1 muna

1 tl vanilliekstrakti

Tainas:

4 dl nisujahu

1 dl piima

1 muna

1 tl suhkrut

0.5 tl soola

Serveerimiseks:

aprikoosimoosi

pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Sega lahtilöödud munade hulka piim, maitsesta soola ja suhkruga.
Sõelu jahu tainalauale, tee keskele süvend ja vala sellesse piima-munasegu.
Haara vedelikku segades jahu, sega tainas ühtlaseks.
Aseta tainas kaussi ja hoia kaetult kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Sega kohupiim suhkru ja munaga ühtlaseks. Maitsesta vanilliga.
Rulli seisnud tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 8-10 cm suurused vareenikupõhjad.
Aseta tainaratastele täidis, määri ääred sõrmede abil veega ja vormi poolkuudeks.
Suru ääred tihedalt kokku ja aseta 20-30 minutiks külmikusse.
Lase suures keedunõus vesi keema, lisa sool ja pane vareenikuid paarikaupa keema.
Keeda 5-10 minutit, kuni vareenikud veepinnale tõusevad.
Serveeri vareenikuid soojalt aprikoosikeedise ja pistaatsiapähklitega.
 

LISA KOMMENTAAR

vareenik
postitatud 24.03.2009 18:29

Mitte ainult kohupiima täidisega...

kriss
postitatud 28.09.2015 18:18

Vareenikud on ikka kartuli täidisega alati olnud...kohupiimakad on pldse sõrnikud...

olga
postitatud 29.10.2015 09:11

Lugupeetud Kriss- vareenikud võivad olla erinevaga täidisega. Ukraaina köögis nad on kartuliga, seentega, maksaga, keedetud lihaga ( hakitud praetud sibulaga), isegi maasikad ja kirsid võite sisse panna. Sõrnikud - on pannil praetud kohupiimatainast väiksed nö "kotletikesed"

Pirx
postitatud 28.04.2018 07:39

Pildil ei tundu nagu oleks neid keedetud

Pirx
postitatud 28.04.2018 08:23

Kas need on külmalt ka head? Hakkan neid esimest korda tegema ja tahaks väga need kasvõi varem valmis vorpida, no ikka mitu tundi :) Hoian külmas ja siis keedan. Vast ei juhtu midagi hullu ;)