Gremolata-porgandid

Gremolata on Itaalia maitsekooslus petersellist, küüslaugust ja sidrunist. Siin on seda kasutatud ahjuporgandite maitsestamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

3 punast sibulat

0,5 dl oliiviõli

1 tl meresoolahelbeid

Gremolata:

1 potitäis siledalehist peterselli

1 sidruni koor

2 küüslauguküünt

Valmistamine

Koori ja tükelda porgandid. Koori ja tükelda sibul. Pane porgandid ja sibulad ahjupannile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Nirista peale õli ja maitsesta soolaga, sega läbi. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Haki petersell, riivi sidrunikoor ja peenesta küüslauk. Sega need omavahel ja siis ahjusoojade porganditega. 

Allikas: K-Ruoka

LISA KOMMENTAAR