Gremolata on Itaalia maitsekooslus petersellist, küüslaugust ja sidrunist. Siin on seda kasutatud ahjuporgandite maitsestamiseks.
500 g porgandeid
3 punast sibulat
0,5 dl oliiviõli
1 tl meresoolahelbeid
1 potitäis siledalehist peterselli
1 sidruni koor
2 küüslauguküünt
Koori ja tükelda porgandid. Koori ja tükelda sibul. Pane porgandid ja sibulad ahjupannile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Nirista peale õli ja maitsesta soolaga, sega läbi. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Haki petersell, riivi sidrunikoor ja peenesta küüslauk. Sega need omavahel ja siis ahjusoojade porganditega.
Allikas: K-Ruoka
Gremolata-porgandid
Gremolata on Itaalia maitsekooslus petersellist, küüslaugust ja sidrunist. Siin on seda kasutatud ahjuporgandite maitsestamiseks.