Stoovitud spinat

Tõeline retroroog, mis väärib taastutvustamist. Sobib nii keedetud kartulite kõrvale kui ka ahjuprae lisandiks. Sellisel moel saab valmistada ka spinat-ruutlehikut (pildil ongi viimane).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 väike hakitud sibul

1 kuhjaga sl nisujahu

2 dl piima

200 g värsket spinatit või spinat-ruutlehikut

1 dl kohvikoort

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit, kuni sibul on pehme.

Sega juurde jahu ja kuumuta segades 2 minutit, siis vispelda vähehaaval juurde piim. Kuumuta seejärel tasasel tulel 5 minutit, kuni kaste on paksenenud. 

Samal ajal pane spinat suurele metallsõelale. Kalla peale kannutäis keeva vett ja lase spinatilehtedel "närtsida" (vajadusel korda). Pigista spinatist liigne vedelik välja, siis haki kergelt. 

Sega hakitud spinat kastme hulka, lisa rõõsk koor ja kuumuta läbi. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR