Tõeline retroroog, mis väärib taastutvustamist. Sobib nii keedetud kartulite kõrvale kui ka ahjuprae lisandiks. Sellisel moel saab valmistada ka spinat-ruutlehikut (pildil ongi viimane).
Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit, kuni sibul on pehme.
Sega juurde jahu ja kuumuta segades 2 minutit, siis vispelda vähehaaval juurde piim. Kuumuta seejärel tasasel tulel 5 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Samal ajal pane spinat suurele metallsõelale. Kalla peale kannutäis keeva vett ja lase spinatilehtedel "närtsida" (vajadusel korda). Pigista spinatist liigne vedelik välja, siis haki kergelt.
Sega hakitud spinat kastme hulka, lisa rõõsk koor ja kuumuta läbi. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga.
Stoovitud spinat
Tõeline retroroog, mis väärib taastutvustamist. Sobib nii keedetud kartulite kõrvale kui ka ahjuprae lisandiks. Sellisel moel saab valmistada ka spinat-ruutlehikut (pildil ongi viimane).