Soubise kaste

Klassikaline soubise kaste on sibulapüreega rikastatud võikaste või bešamellkaste. Siin aga veidi kergem ja tänapäevasem variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

2 suurt sibulat

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl karripulbrit soovi korral

soola ja valget pipart

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta väiksemas potis või, kuni see vahutab. Lisa sibulaviilud ja kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit, kuni sibulad on pehmed ja vedelik on aurustunud. Väldi sibulate pruunistamist - soubise on hele kaste!

Sega juurde rõõsk koor ja kuumuta kastet veel 5 minutit. 

Pane sibula-kooresegu kannmikserisse. Lisa soovi korral karripulber. Siis püreesta - algul aeglasemalt, siis kiiremini - kuni saad ühtlase siidja kastme. Soovi korral võid kastme veel läbi peene sõela hõõruda. 

Pane kaste uuesti potti, maitsesta soola ja valge pipraga. Hoia soojas. 

Nipid ja soovitused:

  • Soubise kaste peaks olema pigem paks kui vedel. 
  • Soubise sobib hästi klassikalise ahjukana, aga ka erinevate ahjupraadide lisandiks. 
  • Karripulbri lisamine on rangelt vabatahtlik ja üldsegi mitte traditsiooniline, aga annab kastmele kena jume ja maitse sobib hästi sibula ja koorega.

Idee siit.

LISA KOMMENTAAR