Imeline ahjukana

Kui Sul õnnestub kusagilt saada üks ehe talukana, siis proovi seda imelihtsat valmistusviisi. Kuulus Ameerika kokk Thomas Keller, kelle "Mon Poulet Rôti" retsept on siin eeskujuks olnud, serveerib seda või ja Dijoni sinepiga, meie naudime kana niisama.

Vaata ka Jacob's Creek'i veinisoovitust allpool!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kaaluv (mahe)kana

1 sl helbelist meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 230 kraadini.

Seo kana puuvillase nööriga kinni, et lind ühtlasemalt küpseks. Tiivanukid keera kana selja taha (vt fotot või vaata siit).

Aseta kana ahjuvormi selili. Puista ühtlase kihina peale umbes 1 sl meresoolahelbeid ning maitsesta julgelt värskelt purustatud musta pipraga. (NB! Õli, võid vms ei ole vaja, piisab soolast-piprast). Tõsta kana 30 minutiks kuuma ahju.

Siis alanda kuumust 210 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni kana on pealt kuldpruun ning kintsu noaga torgates valgub välja selge (ja mitte verine!) lihamahl. Kokku peaks 2-kilone kana ahjus olema umbes tunnikese.

Võta kana ahjust välja, lase kanal umbes 5-10 minutit puhata, siis tükelda.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jacob's Creek Merlot

Austraalia lõuna-kaguosast – Barossa orust, McLaren Vale, Padhtaway ja Langhorne Creek aladelt. Osa veinist hoitakse tammevaatides.

Välimus: keskmise sügavusega rubiinpunane.

Aroom: elav ja värske, tunda küpseid ploome ja vürtsikat punast sõstart.

Maitse: Kuiv, kerge, pehme mahlaka maitsega, õrnalt tunda tammevaniljet ja pehme parkaine.

Serveerida: 16-18o C juures.

Tootja: Jacob's Creek
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

ann
postitatud 26.03.2012 22:48

Tõesti super lihtne valmistada ja väga hea jäi. hoidsin siiski 15 kauem ahjus, kui retseptis kirjas. ja luukerest tegin ülimaitsva kanasupi ka veel:)

Liisi
postitatud 13.09.2014 21:00

Lemmik viis ahjukana valmistamiseks. Kana saab mahlane, pealt krõbeda nahaga.

merle
postitatud 21.09.2014 16:38

väga hea,aga mina olen kana istutanu veel õlle purgi otsa/purk ikka lahti teha o,33/,mahlane ja mõnus,õlle maitset ei jää.

Ilse
postitatud 05.04.2020 21:23

Jah, selline retsept on ka siin täitsa olemas, aga see on hoopis teine kana ;) https://nami-nami.ee/retsept/18160/ollepurgikana

Tiina
postitatud 15.12.2016 21:50

Sellega on muidugi nii, et kui soola ja pipart panna ainult naha peale, siis on nahk hästi maitsestatud ja liha täiesti maitsestamata. Nahk maitses väga hea :)

mari
postitatud 07.11.2018 21:14

kas kana täita saab nt. õunte või hapukspsaga?

Ilse
postitatud 05.04.2020 21:26

Võib muidugi aga selleks on olemas üks teine retsept. https://nami-nami.ee/retsept/4685/kadrikana

kanapea
postitatud 26.01.2019 01:38

tere

jope
postitatud 26.01.2019 01:39

väga

karrat
postitatud 07.02.2021 20:00

Kasutasin küll siit vaid küpsetussoovitusi poest toodud Klassikalisele ahjukanale, aga kana tuli tõesti pealt krõbe, seest mahlane ja mis peamine, palju kiiremini valmis kui tavapäraselt kotis küpsetades. Sidusin selle juhise järgi: https://www.youtube.com/watch?v=G2leEwcDhXo