lehtsalatit - nt
põldsalatit või beebispinatit
250 g veiseliha steik
2 sl Tai nam pla kalakastet
2 sl laimimahla
1 tl suhkrut
1 šalottsibul või 1-2 talisibulat
1 punane tšillikaun
peotäis värsket münti või koriandrit
Kata serveerimisalus salatilehtedega, tõsta ootele.
Kuumuta grillpann või mittenakkuv praepann. Grilli või prae steik mõlemalt poolt jumekaks, aga seest jäta roosaks (rare/toores). Võta steik pannilt, keera fooliumisse ja jäta mõneks minutiks järelküpsema.
Sega kausis kalakaste, laimimahl, suhkur, hakitud tšilli ja viilutatud või hakitud sibul.
Võta steik fooliumist välja, lõika lõikelaual hästi õhukeseks viiludeks. Pane kastme hulka, lisa ka fooliumipaki sisse kogunenud lihamahl. Sega, siis tõsta salatilehtedele, kalla peale ülejäänud kaste.
Puista peale mündi- või koriandrilehed ja serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kambodža magushapu veiselihasalat
Nigella Lawsoni retsept.