Kambodža kanahautis

Punane karri Kambodža köögist (Samlaa khaeng phet)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli (nt riisiõli)

400 g kookospiima

700 g kana kintsuliha või rinnafileed

600 g maguskartulit e. bataati

1,5 dl kanget kanapuljongit

3 kahvrilaimilehte

1 sl palmisuhkrut

1 sl kalakastet

1 sl värskelt pressitud laimimahla

värsket Tai basiilikut

Karripasta:

3 hakitud sidrunheinavart

4 cm jupp ingverijuurt viilutatuna

3 kooritud küüslauguküünt

1 kooritud suur šalottsibul

1 pikk punane tšillikaun (eemalda seemned)

0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

Serveerimiseks:

keedetud jasmiiniriisi

Valmistamine

Valmista esmalt karripasta. Pane sidrunhein, ingver, küüslauk, šalott, tšilli, kurkum e. kollajuur, jahvatatud koriander ja jahvatatud fenkoliseemned köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks. 

Kuumuta õli suurel vokk- või praepannil. Lisa karripasta ning kuumuta segades 3-4 minutit, kuni pasta on aromaatne. Lisa umbes 2/3 kookospiimast ja kuumuta segades u 5 minutit, kuni vedelik on kergelt kokku keenud. 

Lõika kana 4 cm tükkideks. Koori maguskartulid, tükelda.

Lisa kana ja maguskartul pannile, lisa kahvrilaimilehed, palmisuhkur, kalakaste, laimimahl ja ülejäänud kookospiim. Kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kana on läbinisti küps ja maguskartul on pehme. 

Kaunista basiilikulehtedega ja serveeri riisiga. 

Loe veel:

Mugandatud Austraalia ajakirjast Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR