2 sl õli (nt riisiõli)
400 g kookospiima
700 g kana kintsuliha või rinnafileed
600 g maguskartulit e. bataati
1,5 dl kanget kanapuljongit
1 sl palmisuhkrut
1 sl kalakastet
1 sl värskelt pressitud laimimahla
värsket Tai basiilikut
Karripasta:3 hakitud sidrunheinavart
4 cm jupp ingverijuurt viilutatuna
3 kooritud küüslauguküünt
1 kooritud suur šalottsibul
1 pikk punane tšillikaun (eemalda seemned)
0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
Serveerimiseks:keedetud jasmiiniriisi
Valmista esmalt karripasta. Pane sidrunhein, ingver, küüslauk, šalott, tšilli, kurkum e. kollajuur, jahvatatud koriander ja jahvatatud fenkoliseemned köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks.
Kuumuta õli suurel vokk- või praepannil. Lisa karripasta ning kuumuta segades 3-4 minutit, kuni pasta on aromaatne. Lisa umbes 2/3 kookospiimast ja kuumuta segades u 5 minutit, kuni vedelik on kergelt kokku keenud.
Lõika kana 4 cm tükkideks. Koori maguskartulid, tükelda.
Lisa kana ja maguskartul pannile, lisa kahvrilaimilehed, palmisuhkur, kalakaste, laimimahl ja ülejäänud kookospiim. Kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kana on läbinisti küps ja maguskartul on pehme.
Kaunista basiilikulehtedega ja serveeri riisiga.
Mugandatud Austraalia ajakirjast Taste.com.au
Kambodža kanahautis
Punane karri Kambodža köögist (Samlaa khaeng phet)