1 sl kookosõli
1 kogus Kambodža karripastat (vt allpool)
400 g kookospiima
800 g valge kala fileed
200 g rohelisi ube
1 laimi mahl ja peenelt riivitud koor
värsket koriandrit
Karripasta:100 g šalottsibulat (u 3 kooritud šalotti)
2 tükeldatud sidrunheinavart
5 cm jupp ingverijuurt viilutatuna
4 kooritud küüslauguküünt
4 suurt viilutatud kahvrilaimilehte
1 pikk punane tšillikaun tükeldatuna
15 g palmisuhkrut
10 g röstitud krevetipastat (belacan)
1 sl kalakastet
2 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1-2 tl vett
Serveerimiseks:keedetud riisi soovi korral
Valmista esmalt karripasta. Pane kõik komponendid köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks, vajadusel lisa veidi vett.
Lõika kalafilee u 6-7 cm tükkideks.
Kuumuta vokk- või praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa karripasta ning kuumuta segades umbes 4 minutit, kuni pasta on aromaatne.
Lisa kookospiim ja kuumuta 2 minutit.
Lisa tükeldatud kala. Alanda kuumust ning kata pann kaanega. Kuumuta kala karripastas umbes 5 minutit, sega õrnalt 1-2 korda.
Lisa rohelised oad, kata pann uuesti kaanega ning kuumuta 3-4 minutit või kuni oad on krõmpspehmed ja kala küps.
Maitseta laimimahlaga, puista peale riivitud laimikoor ja hakitud koriander. Serveeri soovi korral keedetud riisiga.
Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kambodža kalahautis
Karrivürtsidega kalaroog Kambodžast