Kambodža kalahautis

Karrivürtsidega kalaroog Kambodžast

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl kookosõli

1 kogus Kambodža karripastat (vt allpool)

400 g kookospiima

800 g valge kala fileed

200 g rohelisi ube

1 laimi mahl ja peenelt riivitud koor

värsket koriandrit

Karripasta:

100 g šalottsibulat (u 3 kooritud šalotti)

2 tükeldatud sidrunheinavart

5 cm jupp ingverijuurt viilutatuna

4 kooritud küüslauguküünt

4 suurt viilutatud kahvrilaimilehte

1 pikk punane tšillikaun tükeldatuna

15 g palmisuhkrut

10 g röstitud krevetipastat (belacan)

1 sl kalakastet

2 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1-2 tl vett

Serveerimiseks:

keedetud riisi soovi korral

Valmistamine

Valmista esmalt karripasta. Pane kõik komponendid köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks, vajadusel lisa veidi vett. 

Lõika kalafilee u 6-7 cm tükkideks. 

Kuumuta vokk- või praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa karripasta ning kuumuta segades umbes 4 minutit, kuni pasta on aromaatne.

Lisa kookospiim ja kuumuta 2 minutit. 

Lisa tükeldatud kala. Alanda kuumust ning kata pann kaanega. Kuumuta kala karripastas umbes 5 minutit, sega õrnalt 1-2 korda. 

Lisa rohelised oad, kata pann uuesti kaanega ning kuumuta 3-4 minutit või kuni oad on krõmpspehmed ja kala küps. 

Maitseta laimimahlaga, puista peale riivitud laimikoor ja hakitud koriander. Serveeri soovi korral keedetud riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Karripasta võid kuni kaks päeva varem valmis teha. Hoia külmkapis. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR