125 g võid
3 dl käesooja piima
2 dl vett
1 pakk kuivpärmi
660 g nisujahu (u 11 dl)
1 tl kardemoni
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
Purukate:2 sl võid
3 sl suhkrut
4 sl nisujahu
Määrimiseks:1 lahti klopitud muna
Kirsitäidis:400 g külmutatud kirsse
2 sl maisitärklist
5 sl suhkrut
Täidis:100 g martsipani
Vahukoor:4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
3 sl tuhksuhkrut
Peale:Sulata või ja jäta jahtuma.
Sega omavahel kuivained, lisa käesoe piim, või ja vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks (vähemalt 10 minutit). Siis kata kauss puhta köögirätikuga ja lase 30 minutit soojas kohas vähemalt kahekordseks tõusta.
Kui tainas on kerkinud, siis sõtku see läbi, lisa vajadusel veidi jahu. Jaota tainas umbes 20 võrdseks tükiks ja vooli peosuurused pallikesed. Aseta kuklid need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata taas puhta rätikuga ning lase veel 20 minutit kerkida.
Samal ajal valmista purukate. Selleks sega omavahel või, suhkur ja jahu ning näpi purutaoliseks. Pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga, pudista peale purusegu.
Küpseta kukleid 200°C kraadi juures 15-20 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Lase maha jahtuda.
Sulata potis kirsid koos suhkruga, lisa külmas vees lahustatud maisitärklis, sega korralikult ja lase kirsikastmel pakseneda. Lase täielikult maha jahtuda.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Riivi martsipan.
Lõika kuklitel tükk pealt ära, täida kirsikastme, martsipanitükkide ja vahukoorega (parema tulemuse saamiseks kasuta pritskotti). Puista üle tuhksuhkruga.
Sandra Sentjurini retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Vastlakuklid purukattega
Kui oled klassikalistest vastlakuklitest tüdinenud, siis proovi vahelduseks neid purukatte ja rohke moosiga kukleid.