Vastlakuklid purukattega

Kui oled klassikalistest vastlakuklitest tüdinenud, siis proovi vahelduseks neid purukatte ja rohke moosiga kukleid.

Kogus
u 20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

125 g võid

3 dl käesooja piima

2 dl vett

1 pakk kuivpärmi

660 g nisujahu (u 11 dl)

1 tl kardemoni

1 dl suhkrut

näpuotsatäis soola

Purukate:

2 sl võid

3 sl suhkrut

4 sl nisujahu

Määrimiseks:

1 lahti klopitud muna

Kirsitäidis:

400 g külmutatud kirsse

2 sl maisitärklist

5 sl suhkrut

Täidis:

100 g martsipani

Vahukoor:

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

3 sl tuhksuhkrut

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata või ja jäta jahtuma.

Sega omavahel kuivained, lisa käesoe piim, või ja vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks (vähemalt 10 minutit). Siis kata kauss puhta köögirätikuga ja lase 30 minutit soojas kohas vähemalt kahekordseks tõusta.

Kui tainas on kerkinud, siis sõtku see läbi, lisa vajadusel veidi jahu. Jaota tainas umbes 20 võrdseks tükiks ja vooli peosuurused pallikesed. Aseta kuklid need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata taas puhta rätikuga ning lase veel 20 minutit kerkida.

Samal ajal valmista purukate. Selleks sega omavahel või, suhkur ja jahu ning näpi purutaoliseks. Pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga, pudista peale purusegu.

Küpseta kukleid 200°C kraadi juures 15-20 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Lase maha jahtuda.

Sulata potis kirsid koos suhkruga, lisa külmas vees lahustatud maisitärklis, sega korralikult ja lase kirsikastmel pakseneda. Lase täielikult maha jahtuda.

Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Riivi martsipan. 

Lõika kuklitel tükk pealt ära, täida kirsikastme, martsipanitükkide ja vahukoorega (parema tulemuse saamiseks kasuta pritskotti). Puista üle tuhksuhkruga. 

Loe veel:

Sandra Sentjurini retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR