1 terve kana (u 2 kg)
1,25 dl sidrunimahla
3 tervet sidrunit
1 sl meresoolahelbeid
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
punt siledalehist peterselli
Kuumuta ahi 200°C.
Vajadusel eemalda kana seest rupskid, siis loputa kana seest ja väljast külma veega. Pane kana 2 minutiks sõelale istuma ja nõrguma. Patsuta kana köögipaberiga kuivaks.
Pane kana ahjupannile asetatud restile, rinnak allpool. Kalla sidrunimahl kana sisse ja peale, maitsesta korralikult soola-pipraga. Torka kahe sidruni sisse kahvliga mõned augud, pista sidrunid kana kõhuõõnsusesse.
Pane kana ahju, alanda kuumus 175°C. Küpseta 15 minutit.
Võta kana ahjust välja ja pööra kana ahjupannile asetatud restil selili. Torka lihatermomeeter kintsu kõige paksemasse kohta. Pane kana uuesti ahju ning küpseta 1 tund kuni 1 tund ja 15 minutit, kuni lihatermomeetri näit on 82°C.
Võta kana välja ja lase 10 minutit puhata, siis lõika tükkideks. Kalla pannile kogunenud leem kanatükkidele. Kaunista värskete ürtide ning sidruniviiludega.
Allikas: Epicurious (loe ka Wikipedia sissekannet). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kihluskana
Engagement Chicken - vot sellist nime kannab see Ameerika Ühendriikides armastatud ahjukana. Legendi järgi ei suuda vist ükski mees abieluettepanekut vältida, kui talle nii maitsvat kana pakutakse.