1,5 dl vanillikastmepulbrit
2 sl nisujahu
1 dl piima
25 g võid
1 muna + 1 munakollane
Kuklid:300 g nisujahu (5 dl)
1,5 dl käesooja vett
2 tl kuivpärmi
2 tl suhkrut
näpuotsaga soola
Kreemitäidise jaoks pane muna ja munakollane potikesse, klopi lahti. Lisa piim, sega. Kalla juurde nisujahu ning vanillikastme pulber, samal ajal hoolega segades. Segu muutub väga paksuks!
Pane potike tulele, lisa võid ja kuumuta pidevalt segades viis minutit. Segu peaks olema paks, aga ühtlane ja tükivaba. Tõsta potike tulelt ära, sega segu veel viis minutit, kuniks see jahtub.
Kui täidis on piisavalt jahtunud, et seda kätega puutuda saab, vormi täidisest 12 pallikest. Lase täielikult jahtuda.
Kuklite jaoks pane jahu kaussi, lisa soola, suhkur ja pärm, sega läbi. Lisa vesi, sega tainas kokku ning sõtku 15 minutit (elektrimikseriga 5-10 minutit), kuniks saad ühtlase ja siidise taina (kui tainas sõtkumise käigus liiga kuiv tundub, lisa lusikatäis vett).
Pane tainas kaussi, kata toidukilega ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kerkinud tainast löö õhk välja, sõtku 1-2 minutit, siis lõika 12ks tükiks. Rulli iga tükk ümmarguseks umbes 10 cm kettakeseks, servad rulli veidi õhemad kui keskpaik!
Kuklite vormimiseks tõsta iga tainaketta keskele üks eelnevalt valmistatud täidisepallike. Tõsta tainaketta servad omavahel kokku, suru kinni ja veereta käte vahel ühtlased kuklikesed.
Aseta kuklid auruti restidele, kata kaanega ja lase 15 minutit kerkida. Siis auruta 10-15 minutit, kuni kuklid on küpsed.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Kreemitäidisega aurukuklid
Põnevad kreemitäidisega aurukuklid on üks populaarsetest dim sum'idest.