600 g läbikasvanud sealiha (nt küljetükk)
2 sl hoisin kastet
2 sl heledat sojakastet
1 sl austrikastet
1 sl hiina Shaoxingi riisiveini soovi korral
1 sl mett
0,25 tl viievürtsisegu
2 viilutatud küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverijuurt viilutatuna
Pintseldamiseks:1 sl mett
0,5 sl char siu kastet
0,5 sl vett
Esmalt tee lihasse väikesed torkeaugud, et marinaad paremini sisse imenduks. Kõika liha 2 cm laiusteks ja 4 cm paksusteks pikkadeks ribadeks.
Sega suures kausis hoisin kaste, riisivein, mesi, sojakaste, austrikaste ja viievürtsisegu hoolega läbi. Lisa küüslauk ja ingver, sega ja kalla kaste lihaviiludele. Lase lihal 24-48 tundi jahedas maitsestuda. Pööra liha selle aja jooksul 2-3 korda, et see ühtlasemalt maitsestuks. (Võid panna lihaviilud ja marinaadi kilekotti maitsestuma).
Kuumuta ahi 200°C.
Võta 0,5 sl char-siu kastet, sega sooja vee ja meega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta sellele grillrest. Pane sealihaviilud restile, pintselda mee-charsiu-veeseguga mõlemalt poolt.
Küpseta ahju keskosas 10 minutit. Siis pintselda taas mõlemalt poolt mee-charsiu-vee seguga ja küpseta veel 10 minutit. Kui soovid krõbedama pinnaga liha, siis tõsta seejärel ahjuplaat ahju ülaossa, grillelemendi alla ja küpseta umbes 2 minutit.
Võta liha ahjust välja ja lase mõned minutid jahtuda. Siis lõika viiludeks.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, idee siit.
Lihtne char siu
Char siu on populaarne viis sealiha valmistamiseks Guangzhou ehk Kantoni piirkonnas Hiinas. Selle roa valmistamiseks sobib nii seafilee, kaelakarbonaad, seakülg kui ka pekk, ent kõige mõnusam jääb see seaküljega. Populaarne Hiina restoranides serveeritakse char ciu'd tavaliselt kas aurukukli sees, nuudlite või riisiga.