Luuüdivõi

Kasuta seda hõrku maitsevõid juuretisesaiale määrimiseks, klopi seda kartulipudru sisse, serveeri grillitud steigiga jne jne

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6-8 üdikondiseibi

115 g toasooja võid

0,25 tl meresoola

0,25 tl kuivatatud rosmariini

0,25 tl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lase lihunikul toruluu umbes 5 cm seibideks lõigata. Tõsta üdikondid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kondi laiem ots allpool. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni üdi võdiseb, aga veel ära ei sula.

Võta üdiluud ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis uurista luuüdi välja. 

Pane luuüdi, toasoe või, meresool, hakitud petersell ja rosmariin köögikombaini. Töötle ühtlaseks maitsevõiks.  

Serveeri. 

Allikas, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 13.01.2018 11:41

Päris hea, ma ise maitsestaks teinekord võibolla vähe jõulisemalt isegi. Näiteks ahjus röstitud küüslauguga vms. Aga muidu väga mõnus määre.