1 kg pehmet kondita lambaliha (nt abatükk)
2 suurt sibulat
1 sl värsket või 1 tl kuivatatud punet
2 sl oliiviõli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1,2 l köögivilja- või kanapuljongit
400 g orzo makarone
soola ja musta pipart
värskelt riivitud Pecorino Romano juustu või Kefalotyri lambapiimajuustu
Kuumuta ahi 180 C (pöördõhuga ahi 160C).
Lõika lambaliha 3-4 cm tükkideks. Võta suur kaanega ahjuvorm, nirista põhja õli ja lisa potti lihatükid. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Lisa potti. Lisa potti ka pune ja kaneelikangid. Maitsesta soola-pipraga, sega kõik läbi ja pane 45 minutiks ahju küpsema. Sega vahepeal korra.
Võta pott ahjust välja, lisa purustatud tomatid ja kanapuljong. Kata pott kaanega ning pane uuesti ahju 1-1,5 tunniks ja küpseta, kuni lambaliha on hästi pehme.
Võta pott uuesti välja, sega hulka orzo (ehk tillukesed riisikujulised makaronid). Sega läbi ja pane veel 20 minutiks ahju, korra vahepeal segades, kuni orzo on küpsenud ja kaste paksenenud.
Puista peale riivitud juustu ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Arni youvetsi
Youvetsi ehk kreekapärane lihahautis makaronidega. Seda lihtsat ja maitsvat pajarooga võib teha nii lamba- kui ka vasikalihaga, makaronideks on kas orzo e. kritharaki (suured riisitera kujulised makaronid) või hilopites (munanuudliruudukesed). Väga lihtne ja maitsev pajaroog, mis siin on tehtud lambaliha ja orzo-pastaga.