150 g kuivatatud ploome
50 ml brändit
50 g pruuni suhkrut
2 tükeldatud küülikut
1 sl õli
3 viilu suitsupeekonit õhukeste ribadena
2 tükeldatud porgandit
1 tükeldatud sibul
2 tükeldatud sellerivart
1 purustatud küüslauguküüs
150 ml head punast veini
250 ml kanapuljongit
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 150 C.
Pane kuivatatud ploomid kaussi, kalla peale brändi ja pruun suhkur, sega läbi ja lase maitsestuda.
Tükelda küülik (vt siit), kasta lihatükid jahusse. Kuumuta suures paksupõhjalises ahjupotis õli, pruunista küülikutükid jaokaupa ümberringi õlis. Tõsta küülikutükid kõrvale.
Pane potti peekoniribad ning tükeldatud köögiviljad, samuti küüslauk ja ürdid ning prae umbes 5 minutit, kuni köögiviljad jumet saavad.
Kalla potti punane vein ning kuumuta ja kaabi poti põhja, et kõik maitsvad praetud tükid kätte saada. Lisa nüüd kanapuljong ning pruunistatud küülikutükid, siis lisa ka leotatud ploomid.
Kata pott kaanega, tõsta ahju ning küpseta umbes 2 tundi, aeg-ajalt segades, kuni küülik on täiesti pehme.
Puista peale hakitud petersell ning serveeri nt metsiku riisiga.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food.
Aeglaselt hautatud küülik
Aeglaselt hautatud küülik sügisandidega.