Aeglaselt hautatud küülik

Aeglaselt hautatud küülik sügisandidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g kuivatatud ploome

50 ml brändit

50 g pruuni suhkrut

2 tükeldatud küülikut

nisujahu

1 sl õli

3 viilu suitsupeekonit õhukeste ribadena

2 tükeldatud porgandit

1 tükeldatud sibul

2 tükeldatud sellerivart

1 purustatud küüslauguküüs

2 tüümianioksa

1 loorberileht

150 ml head punast veini

250 ml kanapuljongit

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

vesiriisi e. metsikut riisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 150 C. 

Pane kuivatatud ploomid kaussi, kalla peale brändi ja  pruun suhkur, sega läbi ja lase maitsestuda. 

Tükelda küülik (vt siit), kasta lihatükid jahusse. Kuumuta suures paksupõhjalises ahjupotis õli, pruunista küülikutükid jaokaupa ümberringi õlis. Tõsta küülikutükid kõrvale. 

Pane potti peekoniribad ning tükeldatud köögiviljad, samuti küüslauk ja ürdid ning prae umbes 5 minutit, kuni köögiviljad jumet saavad.

Kalla potti punane vein ning kuumuta ja kaabi poti põhja, et kõik maitsvad praetud tükid kätte saada. Lisa nüüd kanapuljong ning pruunistatud küülikutükid, siis lisa ka leotatud ploomid. 

Kata pott kaanega, tõsta ahju ning küpseta umbes 2 tundi, aeg-ajalt segades, kuni küülik on täiesti pehme. 

Puista peale hakitud petersell ning serveeri nt metsiku riisiga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food.

LISA KOMMENTAAR