Pardikoivad Pinot Noir' veinis

Pardikoivad on esmalt Pinot Noir'is maitsestunud ja siis hautatud. Tõeliselt maitsev kooslus!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

0,5 hakitud sibulat

1 hakitud porgand

1 hakitud sellerivars

3 hakitud küüslauguküünt

250 ml Pinot Noir' veini

150 ml portveini

2 apelsini mahl ja riivitud koor

2 loorberilehte

4 pardikoiba

1 sl oliiviõli

80 ml demi-glace puljongit

8 kooritud šalottsibulat

20 g võid

1 sl suhkrut

Serveerimiseks:

aurutatud rohelisi herneid

kohevat kartuliputru

Valmistamine

Pane sibul, porgand, seller ja küüslauk paksupõhjalisse potti. Lisa punane vein, portvein, apelsinikoor ja -mahl ning loorberilehed. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. 

Pane pardikoivad kaussi, kalla üle jahtunud marinaadiga, kata kinni ning tõsta järgmise päevani külmkappi maitsestuma. 

Kuumuta ahi 150°C.

Nõruta pardikoivad, aga hoia marinaad alles, nagu ka marinaadis olnud tükeldatud köögiviljad. Patsuta koivad köögipaberiga kuivaks. 

Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel - vali pann, mida saab ka ahju panna. 

Pruunista pardikoibi 2-3 minutit ühelt ja siis sama palju teiselt poolt, kuni pardikoivad on ümberringi kenasti kuldsed. Eemalda pardikoivad pannilt. 

Kurna pannilt liigne rasv, jättes pannile vaid supilusika jagu. Lisa pannile marinaadist välja kurnatud köögiviljad, prae 3-4 minutit, kuni köögiviljad on kuldsed.

Lisa alles hoitud marinaad, demiglace kaste ja 250 ml vett. Kuumuta keemiseni. Siis lisa pardikoivad. Aseta koibadele sobiva suurusega küpsetuspaberitükk, et niiskus ei aurustuks. Kata pann fooliumist "kaanega" või lihtsalt sobiva kuumakindla kaanega. 

Pane 150-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 2 tundi või kuni pardikoivad on küpsed. 

Eemalda roog ahjust. Kurna pannileem läbi peene sõela poti sisse. Keeda tasasel tulel 3-4 minutit või kuni saad sobiva konsistentsiga kastme. 

Samal ajal keeda kooritud šalottsibulaid kergelt soolases vees 3-5 minutit ehk kuni sibulad on pehmed. Nõruta hoolega, siis patsuta köögipaberiga kuivemaks. Kuumuta väikesel paksupõhjalisel praepannil või, lisa šalotid. Sega, siis riputa peale suhkur ning prae segades 3-5 minutit, kuni sibulad on kuldsed.

Serveeri Pinot Noir pardikoibi keedetud roheliste herneste, kartulipudru ja karamelliseeritud šalottidega.

Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.

LISA KOMMENTAAR