250 g pärlkuskussi
5 dl keeva vett
1 väike sibul
2 sl sidrunimahla
1 porgand
1,25 dl rohelisi (picholine) oliive
1,25 dl soolatud sidruneid
4 sl oliiviõli
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl ingveripulbrit
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket peterselli
Pane pärlkuskuss ja keev vesi suurde potti, kata kaanega ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 8 minutit või kuni vedelik on imendunud. Eemalda kaas ning lase 2 minutit tõmmata.
Haki sibul peeneks, lisa sidrunimahl ja lase 5 minutit maitsestuda. Haki porgand peenelt. Haki oliivid peenelt. Haki soolatud sidrun peenelt.
Sega suures kausis kõik komponendid omavahel. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri toatemperatuuril.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Saveur.com
Marokohõnguline pärlkuskussisalat
Selles pärlkuskussisalatis kohtuvad maitsed, mis on muidu omased klassikalisele Maroko kuskussile. Serveeri lisandina või sega nt juurde grillkanatükikesi toitva põhiroana serveerimiseks.