750 g tooreid koorimata hiidkrevette
1 sl Maroko ras el hanout maitseainesegu
4 sl külmpressitud oliiviõli
250 g pärlkuskussi
5 dl keeva vett
2 apelsini
1 tl peenelt riivitud sidrunikoort ja 2 sl sidrunimahla
4 sl värskelt hakitud münti
0,25 väikest punast sibulat
soola ja musta pipart
Koori hiidkrevetid, eemalda soolikas, aga sabad jäta külge. Sega kausis puhastatud krevetid ja Maroko maitseainesegu.
Fileeri apelsinid, pane pooled apelsinisegmendid kõrvale. Ülejäänud lõika 1 cm kuubikuteks.
Kuumuta suurel mittenakkuval praepannil tugeval tulel 2 tl õli. Lisa krevetid ja prae neid 3-4 minutit, aeg-ajalt segades, kuni krevetid roosaks muutuvad. Tõsta taldrikutele ja hoia soojas (kata nt fooliumiga).
Alanda panni kuumust, lisa 2 tl õli. Lisa pärlkuskuss ja kuumuta segades 30 sekundit. Siis lisa pannile keev vesi, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel 8-10 minutit või kuni kuskuss on pehme ja vedelik imendunud.
Lisa kuskussile tükeldatud apelsin, sidrunikoor, sidrunimahl, hakitud münt ja ülejäänud õli, sega kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga ja sega uuesti. Jaota taldrikutele või tõsta vaagnale. Kaunista krevettide ja ülejäänud apelsinisektoritega. Puista peale peenelt hakitud punasibul ja serveeri.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Food Ideas.
Pärlkuskussisalat krevettidega
Sidruni ja krevettidega serveeritud pärlkuskuss.