Võileib avokaado, muna ja suitsulõhega

Külluslik hommikuvõileib

Kogus
kaks kuni neli
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

3 sl hakitud värsket murulauku

2 sl crème fraîche'i või hapukoort

6 muna (L)

2 sl võid

4 suurt või 8 väikest viilu juuretisesaia või peenleiba

1 küps avokaado

1 sl sidrunimahla

120 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vispelda kausis 2 sl murulauku, crème fraîche ja munad omavahel, maitsesta soola-pipraga.

Sulata või suurel mittenakkuval pannil keskmisest veidi madalamal kuumusel. Lisa munasegu ja kuumuta 3-4 minutit, aeg-ajalt spaatliga segades, kuni munamass on hüübinud suurteks pehmeteks tükkideks. Tõsta kõrvale. 

Aseta 2 viilu saia igale taldrikule. Pane puhastatud avokaado kaussi, suru kahvliga katki ja maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Määri avokaadosegu saiale.

Tõsta peale munahüüvet, siis laota peale suitsulõheviilud ja riputa peale ülejäänud hakitud murulauk ning jahvata veskist lisaks veidi musta pipart.

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.12.2017 16:37

Mul murulauku ei olnud käepärast, tegin rohelise sibulaga. Mõnus tummine amps!

Marko M.
postitatud 13.05.2022 08:10

Tänud hea hommikusöögi mõtte eest! Peal on enda suitsetatud forell.