2 sl rapsiõli
3 hakitud sellerivart
2 hakitud porgandit
4 hakitud küüslauguküünt
2 hakitud sibulat
250 g tükeldatud väikesi šampinjone
500 g punaseid läätsi
500 g tomatipüreed (passata)
1 l aedviljapuljongit
1 tl kuivatatud punet
2 sl palsamiäädikat
Serveerimiseks:1-2 ribadeks lõigatud rullkõrvitsat
Kuumuta suurel kõrge servaga praepannil 2 sl õli. Lisa hakitud seller, porgand, küüslauk ja sibul ning prae tugeval tulel 4-5 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad.
Lisa tükeldatud šampinjonid ja prae veel 2 minutit.
Lisa pestud läätsed, tomatipüree, puljong, pune ja palsamiäädikas. Kata pann kaanega ning lase 30 minutit tasakesi podiseda, kuni läätsed on pehmed. Sega aeg-ajalt ja vajadusel võid lisada veidi vett.
Serveerimiseks kuumuta ülejäänud õli teisel praepannil. Lisa ribastatud suvikõrvits (ehk "suvikõrvitsanuudlid") ning prae õrnalt läbi.
Serveeri pool läätseraguud suvikõrvitsanuudlitega, ülejäänud pane sügavkülma ja tarbi 3 kuu jooksul.
Nipid ja soovitused:
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food.
See oli üks maitsvamaid läätsehautisi, mis ma kunagi teinud olen - balsamico oli tõesti kirsiks tordil. Soovitan!
Suvikõrvitsanuudlid läätsehautisega
See veganitele sobiv roog sisaldab rohkelt kasulikke kiudaineid ja tervislikke köögivilju. Tavapäraste spagettide asemel on siin kasutatud suvikõrvitsast lõigatud pikki peenikesi ribasid.