Suvikõrvitsanuudlid läätsehautisega

See veganitele sobiv roog sisaldab rohkelt kasulikke kiudaineid ja tervislikke köögivilju. Tavapäraste spagettide asemel on siin kasutatud suvikõrvitsast lõigatud pikki peenikesi ribasid.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl rapsiõli

3 hakitud sellerivart

2 hakitud porgandit

4 hakitud küüslauguküünt

2 hakitud sibulat

250 g tükeldatud väikesi šampinjone

500 g punaseid läätsi

500 g tomatipüreed (passata)

1 l aedviljapuljongit

1 tl kuivatatud punet

2 sl palsamiäädikat

Serveerimiseks:

1-2 ribadeks lõigatud rullkõrvitsat

Valmistamine

Kuumuta suurel kõrge servaga praepannil 2 sl õli. Lisa hakitud seller, porgand, küüslauk ja sibul ning prae tugeval tulel 4-5 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad.

Lisa tükeldatud šampinjonid ja prae veel 2 minutit. 

Lisa pestud läätsed, tomatipüree, puljong, pune ja palsamiäädikas. Kata pann kaanega ning lase 30 minutit tasakesi podiseda, kuni läätsed on pehmed. Sega aeg-ajalt ja vajadusel võid lisada veidi vett. 

Serveerimiseks kuumuta ülejäänud õli teisel praepannil. Lisa ribastatud suvikõrvits (ehk "suvikõrvitsanuudlid") ning prae õrnalt läbi. 

Serveeri pool läätseraguud suvikõrvitsanuudlitega, ülejäänud pane sügavkülma ja tarbi 3 kuu jooksul.

Nipid ja soovitused:

  • Läätsehautist võib edukalt sügavkülmutada; tarbi 3 kuu jooksul
  • Suvikõrvitsanuudlite asemel võib kasutada ka tavalisi makarone (nt tagliatelle, fettuccine)

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.09.2017 11:15

See oli üks maitsvamaid läätsehautisi, mis ma kunagi teinud olen - balsamico oli tõesti kirsiks tordil. Soovitan!