Vahemere tomatisupp

Toekas ja tervislik köögiviljasupp sisaldab tomateid, varssellerit ja makarone. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

650-700 g küpseid ploomtomateid

1 sibul

1 tükeldatud sellerivars

1 küüslauguküüs

1 sl oliiviõli

5 dl kanapuljongit

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

50 g makarone

soola ja musta pipart

värsket koriandrit või peterselli

Valmistamine

Pane tomatid, sibul, küüslauk ja varsseller koos õliga kastrulisse. Hauta kaane all tasasel tulel 40-45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni toiduained on pehmed.

Tõsta köögivili köögikombaini ja püreesta ühtlaseks massiks.

Suru püree läbi sõela ja kalla potti tagasi.

Sega puljong ja tomatipüree supi hulka ja lase uuesti keema.

Lisa makaronid ja keeda tasasel tulel umbes 8 minutit, kuni makaronid on pehmed.

Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud maitserohelist.

Serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit.

Retsept on pärit raamatust "Vähem rasva,vähem kolesterooli"

LISA KOMMENTAAR