650-700 g küpseid ploomtomateid
1 sibul
1 tükeldatud sellerivars
1 sl oliiviõli
5 dl kanapuljongit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
50 g makarone
soola ja musta pipart
värsket koriandrit või peterselli
Pane tomatid, sibul, küüslauk ja varsseller koos õliga kastrulisse. Hauta kaane all tasasel tulel 40-45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni toiduained on pehmed.
Tõsta köögivili köögikombaini ja püreesta ühtlaseks massiks.
Suru püree läbi sõela ja kalla potti tagasi.
Sega puljong ja tomatipüree supi hulka ja lase uuesti keema.
Lisa makaronid ja keeda tasasel tulel umbes 8 minutit, kuni makaronid on pehmed.
Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud maitserohelist.
Serveeri kuumalt.
Retsept on pärit raamatust "Vähem rasva,vähem kolesterooli"
Vahemere tomatisupp
Toekas ja tervislik köögiviljasupp sisaldab tomateid, varssellerit ja makarone.