Jäägrikurgid

Kasuta krõmpse lühikesi kurke selle vürtsika kurgihoidise valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg väikeseid kurke

3 sl hakitud värsket tilli

Marinaad:

2 l vett

6 sl 30% äädikat

150 g suhkrut

4 sl mere- või kivisoola

1 sl musta pipra teri

1 sl kadakamarju

1-2 tšillit

2 sl sinepiseemneid

Valmistamine

Pese kurgid hoolega (ära koori), lõika viiludeks. Haki till. Haki tšillikaunad peeneks. 

Mõõda marinaadiained (v.a. äädikas) potti, lase keema tõusta. Lisa äädikas ja siis kurgiviilud ja hakitud till. Kuumuta kurgid korra läbi, siis tõsta kurnlusika abil ettevalmistatud purkidesse. 

Kuumuta marinaad korraks uuesti keemiseni, siis jaota purkidesse asetatud kurgiviiludele. Kaaneta purgid kohe ja hoia jahedas. 

Loe veel:

Naabrinaise jäägrikurkide retsept on mugandatud Tuuli blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Tiia Aren
postitatud 17.08.2017 14:00

Väga head!

Anu Laas
postitatud 17.08.2017 14:36

Minu lemmikud!

Stella Ots
postitatud 17.08.2017 18:59

Eile just sai tehtud ✔️

Tiina
postitatud 06.08.2019 11:38

Ma sain 5 pooleliitrist purki ja pool marinaadist jäi üle. Ma ei saa aru, miks mul alati suurem osa marinaadist alles jääb, kuigi tegin retsepti kohaselt?

Pille
postitatud 07.08.2019 10:20

Tiina, tead, see sõltub purkide laiusest ja kurgiviilude paksusest, purkiladumise tihedusest ja tuule suunast. Parem üle kui puudu, eks :)

Tähelepanekud
postitatud 22.07.2023 21:50

Marinaad tuleb lõpus enne purkidele peale kallamist ära kurnata, et saaks maitseained kätte. Siis tuleb need maitseained jaotada kõikide purkide vahel ja siis marinaadi vesi purkidele peale kallata või tõsta. Muudmoodi on vale, sest muidu jäävad maitseained marinaadi jäägi põhja.

Tähelepanekud
postitatud 21.08.2023 14:02

Nii ... tegin siis ühe purgi lahti ... ja nüüd ausalt: puhta rämps.