Pese kurgid hoolega (ära koori), lõika viiludeks. Haki till. Haki tšillikaunad peeneks.
Mõõda marinaadiained (v.a. äädikas) potti, lase keema tõusta. Lisa äädikas ja siis kurgiviilud ja hakitud till. Kuumuta kurgid korra läbi, siis tõsta kurnlusika abil ettevalmistatud purkidesse.
Kuumuta marinaad korraks uuesti keemiseni, siis jaota purkidesse asetatud kurgiviiludele. Kaaneta purgid kohe ja hoia jahedas.
Ma sain 5 pooleliitrist purki ja pool marinaadist jäi üle. Ma ei saa aru, miks mul alati suurem osa marinaadist alles jääb, kuigi tegin retsepti kohaselt?
Pille
postitatud 07.08.2019 10:20
Tiina, tead, see sõltub purkide laiusest ja kurgiviilude paksusest, purkiladumise tihedusest ja tuule suunast. Parem üle kui puudu, eks :)
Jäägrikurgid
Kasuta krõmpse lühikesi kurke selle vürtsika kurgihoidise valmistamiseks.