2 kg väikeseid kurke
3 sl hakitud värsket tilli
Marinaad:2 l vett
6 sl 30% äädikat
150 g suhkrut
4 sl mere- või kivisoola
1 sl musta pipra teri
1 sl kadakamarju
1-2 tšillit
2 sl sinepiseemneid
Pese kurgid hoolega (ära koori), lõika viiludeks. Haki till. Haki tšillikaunad peeneks.
Mõõda marinaadiained (v.a. äädikas) potti, lase keema tõusta. Lisa äädikas ja siis kurgiviilud ja hakitud till. Kuumuta kurgid korra läbi, siis tõsta kurnlusika abil ettevalmistatud purkidesse.
Kuumuta marinaad korraks uuesti keemiseni, siis jaota purkidesse asetatud kurgiviiludele. Kaaneta purgid kohe ja hoia jahedas.
Naabrinaise jäägrikurkide retsept on mugandatud Tuuli blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga head!
Minu lemmikud!
Eile just sai tehtud ✔️
Ma sain 5 pooleliitrist purki ja pool marinaadist jäi üle. Ma ei saa aru, miks mul alati suurem osa marinaadist alles jääb, kuigi tegin retsepti kohaselt?
Tiina, tead, see sõltub purkide laiusest ja kurgiviilude paksusest, purkiladumise tihedusest ja tuule suunast. Parem üle kui puudu, eks :)
Marinaad tuleb lõpus enne purkidele peale kallamist ära kurnata, et saaks maitseained kätte. Siis tuleb need maitseained jaotada kõikide purkide vahel ja siis marinaadi vesi purkidele peale kallata või tõsta. Muudmoodi on vale, sest muidu jäävad maitseained marinaadi jäägi põhja.
Nii ... tegin siis ühe purgi lahti ... ja nüüd ausalt: puhta rämps.
Jäägrikurgid
Kasuta krõmpse lühikesi kurke selle vürtsika kurgihoidise valmistamiseks.