BLT bruschetta

Itaaliapärasel krõbesaial kohtuvad BLT-võileib ja Caesari salati kaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g kirsstomateid

1 sl oliiviõli

8 viilu suitsupeekonit või Prosciutto sinki

1 küps avokaado

värsket rukolat e. põld-võõrkapsast

8 viilu ciabatta't

150 g Caesari salati kastet

Parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. 

Aseta kirsstomatid kobaratena ahjuplaadile, maitsesta kergelt soola-pipraga. Aseta peekoni- või singiviilud teisele ahjuplaadile ühekordse kihina. Küpseta mõlemaid 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni sink/peekon on krõbedad ja tomatid kokku vajuma hakkavad. Võta ahjust välja.

Samal ajal lõika ciabatta viiludeks ning rösti need ahjus või rösteris kuldseks. Lõika avokaado viiludeks. 

Pane ciabatta-viilud serveerimisalus(t)ele. Aseta peale avokaadoviilud, krõbe Prosciutto/suitsupeekon, rukolalehed ja röstitud kirsstomatid. Nirista peale Caesari kastet, höövelda peale mõned Parmesani juustu liistakad ja serveeri kohe. 

Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Taste.com.au, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR